XRP
Ripple

XRP op het punt van explosieve stijging: Doorbraak in 7-jarige neerwaartse RSI trend

XRP lijkt langzaam uit een periode van stagnatie te komen. Na een teleurstellend eerste en tweede kwartaal in 2024, is de waarde van de digitale munt de afgelopen weken met 50% gestegen. Er zijn aanwijzingen dat deze stijging nog niet ten einde is, aangezien verschillende technische indicatoren een zeer positief beeld schetsen voor XRP.

Crypto-analist Harry wijst op belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot de Relative Strength Index (RSI), een indicator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet om te bepalen of een markt overbought of oversold is. Op de maandelijkse tijdsperiode staat de RSI op het punt een 7-jarige neerwaartse trend te doorbreken. Deze trend begon in december 2017, toen de RSI een piek bereikte van 94,57, midden in een explosieve rally die XRP naar een all-time high (ATH) van $3,40 bracht.

Harry benadrukt een terugkerend patroon waarbij XRP-rally’s vaak volgen op halveringen van Bitcoin (BTC). De prijs van XRP heeft in het verleden vaak geprofiteerd van Bitcoin’s stijgingen, bijvoorbeeld na de halveringen in mei 2016 en april 2020. Dit patroon suggereert dat, als Bitcoin nu stijgt na zijn laatste halving in april 2024, XRP mogelijk dezelfde opwaartse trend zal volgen.

Positieve vooruitzichten

Volgens crypto-expert Zach Rector zijn er nog meer redenen om optimistisch te zijn over XRP. Een belangrijke factor is de mogelijke schikking in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, heeft aangegeven binnenkort een beslissing te verwachten, wat de XRP-koers positief zou kunnen beïnvloeden.

Daarnaast staat de lancering van de RLUSD stablecoin op de planning, wat nieuwe liquiditeit naar de markt zal brengen. Bovendien doen geruchten de ronde over een mogelijke XRP ETF, wat een aanzienlijke kapitaalinstroom zou kunnen betekenen en de waarde van XRP verder zou kunnen verhogen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins