XRP, Ripple
Ripple

XRP op weg naar nieuwe recordhoogte van $16 dankzij grootste bull flag ooit

XRP zit al meer dan 2400 dagen in een consolidatieperiode, wat heeft geleid tot de vorming van een gigantische bull flag op de grafiek. Dit technische patroon duidt vaak op een mogelijke explosieve opwaartse beweging.

Nu rijst de vraag: staat de XRP-koers op het punt om uit te breken en een nieuwe groeifase in te gaan?

Een gigantische bull flag

De crypto-analist ‘3T Warrior Trading Academy’ wees erop dat XRP al 2.424 dagen in een consolidatiefase zit sinds de bull rally van 2017, toen de munt zijn hoogste punt ooit bereikte. Tijdens die periode steeg de XRP-koers met maar liefst 60.000%, van $0,006 naar $3,84 in januari 2018.

Hoewel een vergelijkbare rally nu misschien minder waarschijnlijk lijkt, zijn analisten van mening dat de XRP-prijs nog steeds een aanzienlijke stijging kan laten zien.

Een blik op de XRP-grafiek onthult dat de munt een bull flag heeft gevormd. Wat deze formatie uniek maakt, is dat het volgens de analist de grootste bull flag in de geschiedenis van crypto is, waarschijnlijk omdat de structuur al jarenlang in ontwikkeling is.

Op het moment van schrijven schommelt de XRP-prijs rond de $0,59 en heeft de munt moeite om op korte termijn de belangrijke weerstand van $0,62 te doorbreken. Desondanks blijven de vooruitzichten optimistisch.

Sommige analisten voorspellen zelfs dat de XRP-koers kan stijgen tot $16, aangezien een 4.236 Fibonacci-extensie een sterke bullish golf zou kunnen veroorzaken. Als dit scenario zich voordoet, zou dat een stijging van 2.570% betekenen ten opzichte van het huidige niveau.

Einde van juridische strijd met SEC biedt nieuw perspectief voor XRP

Afgezien van de bull flag is er ook het recente einde van de bijna vier jaar durende zaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple werd veroordeeld tot een boete van $125 miljoen voor het overtreden van federale effectenwetten bij de verkoop van de XRP-token aan institutionele klanten. Dit bedrag was slechts een fractie van de oorspronkelijke $2 miljard die de SEC had geëist.

De rechtszaak, die in december 2020 door de SEC werd aangespannen, zorgde jarenlang voor terughoudendheid bij investeerders om XRP te kopen. Nu zijn de juridische problemen met de SEC eindelijk achter de rug.

Met de oplossing van de zaak en de bullish indicatoren lijkt XRP goed gepositioneerd voor een sterke prijsstijging in de komende maanden.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Ripple nieuws

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’