Ripple Nieuws, Shiba inu Nieuws

Ripple Nieuws, Shiba inu Nieuws

XRP populairder geworden bij in VK gevestigde beleggers

Ripple’s XRP, momenteel ’s werelds 6e grootste crypto valuta, heeft de afgelopen maanden een sprong in de retail en institutionele adoptie gezien. Volgens een rapport gepubliceerd door eToro bleef XRP de populairste crypto asset onder particuliere beleggers in het VK.


Populariteit van XRP neemt toe

Uit de gegevens van eToro bleek dat in het VK gevestigde particuliere beleggers in het derde kwartaal de voorkeur gaven aan XRP boven andere digitale valuta’s. XRP bleef de nummer één keuze van Britse particuliere beleggers. Bovendien zag het zelf een stijging van 4% ten opzichte van het tweede kwartaal en een groei van 105% in één jaar tijd.

Naast XRP toonden de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde particuliere beleggers interesse in Cardano (ADA). Cardano ging daarmee Ethereum (ETH) voorbij en nam de tweede plaats over. Cardano steeg met 11% in de afgelopen drie maanden en zag een steeg met 1.230% over het gehele jaar. In een reactie op de recente gegevens zei Simon Peters, Crypto Market Analyst bij eToro het volgende:

“Hoewel het bezit van bitcoin ‘slechts’ met 2% is gestegen, is de jaarlijkse stijging 325%,. Dit laat zien dat crypto assets de particuliere beleggers veel interesse tonen in crypto. Crypto is de afgelopen 12 maanden dan ook een essentieel onderdeel geworden van veel portfolio’s. XRP kemde een vergelijkbaar traject. De groei op kwartaalbasis is slechts 4%, maar veel van onze investeerders houden het vast. Sommigen kochten het al in 2017, anderen meer recent. Er is een sterke gemeenschap van XRP supporters die geloven in het langetermijnpotentieel ervan.”


XRP’s prijsactie

Het op zes na meest waardevolle digitale bezit ter wereld begon dit jaar met een prijsniveau van $0,22. XRP bereikte het hoogtepunt van $1,9 in april 2021, maar zag een grote correctie in de daarop volgende maanden. De crypto valuta heeft echter sinds eind juli een gestage groei doorgemaakt. Momenteel handelt XRP boven de $1,13 met een marktkapitalisatie van meer dan $53 miljard.

Afgezien van XRP, benadrukte eToro grote bewegingen van andere crypto valuta assets. Hier voegde ze het volgende aan toe:

“De grootste bewegingen van de Q3-snapshot kwamen van Algorand (605%), Polygon (430%) en Basic Attention Token (301%). Particuliere beleggers zijn op zoek naar ‘de volgende Bitcoin’. Er was een grote vraag naar nieuwe toevoegingen aan het platform, waarbij Shiba Inu debuteerde op nummer 18, Enjin op nummer 25 en Maker op 29.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten