XRP, Ripple
Ripple

XRP koers stijgt, in 7 dagen tijd, met 15 procent

Ripple’s XRP token behoorde de afgelopen week tot de grootste stijgers van de cryptomarkt. De koers steeg namelijk in slechts zeven dagen tijd met meer dan 15 procent. Ondanks de vrees over het beleid van de Federal Reserve, zorgde optimisme uit de rechtszaak SEC vs Ripple voor een stijging van de XRP-prijs.

Hoop voor de XRP-prijs

Zondag steeg de prijs van de XRP token met 3,8% naar een hoogtepunt van 0,540 dollar. XRP was toen de op vijf na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisme. XRP handelt momenteel iets lager, rond de 0,520 dollar, maar ondanks de kleine prijsdaling houdt Ripple een prachtige wekelijkse koerswinst over.

Vanuit technisch oogpunt bevond de dagelijkse RSI van XRP zich in de overbought-regio. Dit wijst op een hoge koopdruk van retail handelaren. Verder wijst de financieringsgraad die naar het positieve gebied gaat op een bullish bias in de futuresmarkt. Dit schept hogere verwachtingen voor de XRP-prijs in de nabije toekomst.

Op korte termijn is een opwaartse trend waarschijnlijk vanwege de hoge maatschappelijke anticipatie en het bullish prijstraject. De volgende cruciale weerstand voor de XRP koers ligt bij de 0,60 dollar en zal op korte termijn door de bulls in de gaten gehouden worden.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?