Ripple, xrp, coin
Ripple

XRP wint aan populariteit: Amerikanen en Nederlanders zoeken massaal naar deze Cryptomunt

Goed nieuws voor liefhebbers van XRP. Uit recente Google Trends gegevens blijkt dat de interesse van Amerikanen in XRP de afgelopen maand sterk is toegenomen, vooral in vergelijking met Ethereum (ETH). De zoekopdrachten naar XRP waren aanzienlijk hoger dan die naar ETH en andere algemene termen zoals ‘cryptocurrency’. Interessant is dat de piek in zoekopdrachten naar XRP op 24 oktober samenviel met het moment dat Bitcoin voor het eerst in ruim 15 maanden de grens van $34k overschreed.

Ondanks dat ETH, als grootste rivaal van Bitcoin, normaal gesproken in de schijnwerpers zou staan, was het juist XRP die deze prominente plek innam. Uit Google Trends-data blijkt bovendien dat de interesse van Amerikanen in XRP gelijkmatig over het land is verspreid. Uit de data komt naar voren dat meer dan 90% van de Amerikanen een grotere interesse toont in XRP dan in Ethereum.

XRP ook in Nederland zeer populair

In Nederland zien we eveneens een vergelijkbare trend. Uit gegevens van Google Trends blijkt dat XRP ook hier enorm populair is. De populariteit van de zoekopdrachten in Nederland is hieronder weergegeven.

Waarom is XRP zo populair?

De groeiende populariteit van XRP komt niet zomaar uit de lucht vallen. Sinds Ripple de rechtszaak heeft gewonnen, is er aanzienlijk meer aandacht voor de munt gekomen. Dit juridisch conflict heeft velen in de financiële wereld doen opkijken, en de overwinning van Ripple heeft het vertrouwen in XRP versterkt. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de juridische perikelen rondom Ripple en XRP nog niet volledig zijn afgerond. De komende tijd zal uitwijzen hoe deze zaken zich verder ontwikkelen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt