ripple, xrp
Ripple

XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?

Sinds de rechtszaak die de SEC op 22 december 2020 tegen Ripple (XRP) startte, heeft de munt een matig koersverloop gekend. Dit komt voornamelijk doordat de onzekerheid rondom de rechtszaak het vertrouwen van beleggers heeft aangetast.

Deze onzekerheid heeft geleid tot een afname in de vraag naar XRP, waardoor de waarde van de munt is gedaald.

Door deze terugval heeft XRP zijn positie moeten afstaan aan andere projecten zoals Solana (SOL). Op het moment van schrijven staat XRP op de 8e plek, terwijl het voorheen op de 5e plek stond.

Toch is de potentie van XRP enorm. In dit bericht onderzoeken we hoe hoog de XRP koers zou staan als het niet te maken had gehad met de rechtszaak.

De enorme potentie van XRP

XRP streeft ernaar de meest kostenefficiënte oplossing te zijn voor internationale betalingen en grensoverschrijdende transacties. Deze markt is gigantisch en vertegenwoordigt 62% van de totale valutahandel. Als XRP erin slaagt een sterke positie in deze markt te veroveren, kan dit een enorme impact hebben op zijn waarde en zou het gemakkelijk zijn concurrenten kunnen inhalen.

XRP in vergelijking met concurrenten

Momenteel heeft Solana een marktkapitalisatie die bijna drie keer zo groot is als die van XRP. Als XRP erin slaagt Solana in te halen, zou de waarde van XRP stijgen naar ongeveer $1,40, een toename van 171%.

Daarnaast heeft Ethereum (ETH) een marktkapitalisatie die ongeveer 14 keer zo groot is als die van Ripple (XRP). Als XRP erin slaagt Ethereum in te halen, zou de waarde van XRP moeten stijgen naar $7,76, wat neerkomt op een koersstijging van 1.310%. Sommige analisten beschouwen dit als een realistisch doel, aangezien XRP in 2018 tijdelijk een vergelijkbare marktkapitalisatie had als Ethereum.

Mocht XRP een groot aandeel in de biljoenenmarkt van internationale betalingen veroveren, zou het zelfs Bitcoin (BTC) kunnen inhalen. Bitcoin heeft momenteel een marktkapitalisatie van $1.300 miljard. Als XRP deze marktkapitalisatie zou evenaren, zou de waarde van XRP bijna $24 bedragen, wat een stijging van ongeveer 4.500% zou betekenen.

Crypto analist doet XRP prijsvoorspelling

Of XRP ooit zijn belofte gaat waarmaken, blijft nog onzeker. De crypto-analist Mikybull Crypto is echter optimistisch over de kortetermijnvooruitzichten. Hij heeft een zeldzame en volgens hem ongekend betrouwbare technische indicator ontdekt op de grafiek. Deze ‘moving averages’ indicator heeft al bijna tien jaar nauwkeurige voorspellingen gedaan over de prijsbewegingen van XRP.

Historische data tonen aan dat telkens wanneer deze indicator een groen signaal geeft dat enkele maanden aanhoudt, XRP een aanzienlijke prijsstijging ervaart. Dit patroon werd eerder waargenomen in de periodes 2015-2017 en 2019-2020 en leidde tot spectaculaire prijsstijgingen. Op basis van deze indicator voorspelt Mikybull Crypto dat XRP binnenkort een prijsstijging kan zien naar een bereik van $2,40 tot $3.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Ripple breidt verder uit in Azië met XRPL fonds
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken