Cryptocurrency

Cryptocurrency

Yield Farmers – Hoge winsten en slimme contracten

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het merendeel van de Yield Famers niet weten hoe ze de potentieel risicovolle slimme contracten (smart contracts) moeten lezen. Dit terwijl deze contracten ten grondslag liggen binnen het ecosysteem van gedecentraliseerde financiering (DeFi). Toch weerhoudt dit de farmers er niet van om, vaak enorm hoge, winsten te maken.


Minstens 500% rendement

Dit meldt CoinbGecko, nadat het een onderzoek had gehouden onder circa 1.350 van haar gebruikers over Yield Farming. Volgens 93% van de respondenten, hebben zij een financieel rendement gehaald van minstens 500%, met een aantal gebruikers nog veel meer.

Ongeveer de helft van deze ondervraagde gebruikers werkt momenteel met iets minder dan $1.000. Van deze gebruikers, is 75% bereid om meer dan $10 aan vergoedingen per transactie te betalen. Hierdoor zijn de hoge gasvergoedingen een belangrijk onderdeel geworden, want hoe lager dit wordt, hoe meer winst overblijft.

Alhoewel ‘slechts’ 313 respondenten aangaven dat ze ooit aan yield farming gedaan hebben, doet 59% hiervan dat vandaag nog steeds.


Nuchtere crypto-investeerder

Toch blijkt dat de gemiddelde yield farmer een redelijk nuchtere cryptocurrency investeerder is. Zo heeft 68% van de respondenten aangegeven hun posities niet te gebruiken om het risico te minimaliseren. 49% weigeren zelfs te investeren in niet-gecontroleerde protocollen.

Van de respondenten, gaf slechts 40% aan dat ze in staat waren om slimme contracten te lezen en volledig te begrijpen. Van alle Yield Farmers wereldwijd, bevindt ongeveer 31% zich in Europa, 28% in Azië, 18% in Noord-Amerika, 10% in Afrika, 7% in Zuid-Amerika en 4% in Oceanië.

Bij al deze Yield Farmers, blijkt Ethereum (ETH) de populairste crypto te zijn om vast te houden met 82.7%. Na ETH volgt Bitcoin (BTC) met 74%, Chainlink met 25.6% en Polkadot 19.95%.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten