Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Iedere week deelt cryptocurrency vermogensbeheerder Yieldt een technische analyse op de website van Newsbit. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin koers ervoor staat? Begin dan met lezen.
Na een heftige week in de cryptowereld met een effectieve daling van 2.5 procent en een volatiliteit van zo’n 10 procent, is de week maandag met verder dalende momentum gestart.
Op de wekelijkse grafiek is dit neerwaartse momentum goed te zien. Het stoppen van de uitbraak van de Bollinger bands is bij deze bevestigd. Er is goed te zien dat het 500 Fibonacci niveau als sterke weerstand heeft gediend, gecombineerd met het hoogtepunt van 10.350 dollar.
Het eerste steunniveau voor Bitcoin bevindt zich nog steeds tussen de 9.250 en 9.500 dollar, hier ligt het 382 Fibonacci niveau.
Het volgende niveau op de wekelijkse grafiek is pas tussen de 8.200 dollar (236 Fibonacci) en de 8.500 dollar (20-wekelijks gemiddelde). Deze komt ook zeer sterk terug op de dagelijks grafiek.
Negatief Scenario
Een negatief scenario zou een correctie naar het 20-wekelijks gemiddelde zijn. Hier zal veel volume voor nodig zijn.
Gemiddeld Scenario
Een verder zijwaarts momentum tussen de $9.250 en $10.500 zou daarnaast ook aannemelijk zijn. Hierbij houdt het steunniveau rond $9.500 stand en de koers weer op stoom komen voor een voortzetting van de opwaartse trend.
Positief Scenario
Het positieve scenario van een doorbraak van de Bollinger bands blijft bestaan. Met een initieel koersdoel van $11.000.
Op de dagelijkse grafiek bevindt de koers zich precies rond het 20-daags gemiddelde en de onderkant van het opwaartse trendkanaal. Het korte termijn momentum is duidelijk neerwaarts. Wel heeft er op zondag veel koopweerstand plaatsgevonden, waarin de daling tot een halt is gekomen bij het 20-daags gemiddelde. De relative strength index (RSI) staat nu net boven de 50.
Verdere steun (paarse blok) kan gevonden worden bij de 9.250 tot 9.500 dollar, ook beschreven bij de wekelijkse grafiek. Hier is in de periode van 28 januari tot 4 februari een consolidatie geweest, wat de relevantie van dit niveau versterkt.
De volgende niveaus (blauwe blok) zijn meer uiteenlopend en hierdoor minder eenduidig. Allereerst komt rond de 9.075 het 50-daags gemiddelde. Waarna de 618 Fibonacci zich op 8.850 dollar bevindt. Opgevolgd door het 100-daags gemiddelde op 8.700 dollar. Dit biedt wel aanzienlijke steun voor een verdere trendvoortzetting.
Tussen de 8.500 dollar en 8.200 dollar bevindt zich de laatste steun weergeven met het rode blok. Deze was ook te zien op de wekelijkse grafiek. Deze wordt gevormd door de 20- en 50-wekelijks gemiddelden, de 236 Fibonacci op wekelijks niveau, het 200-daags gemiddelde en de 500 Fibonacci op dagelijks niveau.
Negatief Scenario
Een uiterst negatief scenario zou een doorbreking van het 9.250 dollar niveau zijn. Hierbij moet gekeken worden naar de volgende steunniveaus rond $9.000 en $8.400.
Gemiddeld Scenario
Als het momentum tussen de $9.400 en $10.500 standhoudt en de koers nagenoeg zijwaarts beweegt is dit het gemiddeld scenario.
Positief Scenario
Een positief scenario is het vasthouden van het 20-daags gemiddelde op 9.700 dollar. Waarna Bitcoin hierop weerkaatst en de weg naar boven zoekt. Hierop kan het niveau van $10.500 weer opgezocht worden voor een eventuele doorbraak.
Bitcoin beweegt momenteel nog steeds in het opwaartse trendkanaal. Bitcoin heeft vorige week een aantal dagen geprobeerd het 10.350 niveau te doorbreken. Het volume is bijna de gehele week bovengemiddeld geweest. Alleen in het weekend zwakte het flink af. Het overtuigend doorbreken van de $10.350 is niet gelukt, waarna de koers het eerste steunniveau heeft opgezocht op 9.750 dollar.
Bij een verdere correctie kan de koers steun vinden tussen 9.250 en 9.500 dollar. In een uiterst geval kan er verder doorgezakt worden naar de 9.000 dollar.
Momenteel staat de relative strength index net boven het middelpunt op dagelijks niveau. Dit zou kunnen betekenen dat de RSI voldoende gecorrigeerd is om weer op stoom te komen voor een verdere stijging.
Onze verwachting is deze week conservatiever dan voorgaande week. Er moet eerder gekeken worden naar een consolidatie tussen de $9.300 en $10.500 dan een daadwerkelijke verdere opleving van de koers. Het neerwaarts risico is desalniettemin nog steeds aanwezig. Echter zijn wij ervan overtuigd dat Bitcoin zich nog in een lange termijn opwaartse trend bevindt.
Ben jij benieuwd naar de fundamentele analyse rondom deze analyse? Klik dan op onderstaande knop!
Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses zodat eventuele risico’s beperkt worden en goede rendement worden behaald. Benieuwd? Neem eens een kijkje.