Yieldt Bitcoin (BTC) prijsanalyse – 23 maart 2020

Iedere week deelt cryptocurrency vermogensbeheerder Yieldt een technische analyse op de website van Newsbit. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin koers ervoor staat? Begin dan met lezen.


Inleiding

De paniekverkopen lijken tot een halt gekomen. Bitcoin heeft een flinke opleving meegemaakt. Maandag is de koers geopend op zo’n 5.800 dollar. De prijs ligt op dit moment zelfs rond de $6.300.


Wekelijkse Bitcoin Grafiek

Bitcoin is de week geopend op een koers rond 5.800 dollar. De prijs is in de loop van de dag verder gestegen tot $6.300 op het moment van schrijven.

Op de wekelijkse grafiek bevond Bitcoin zich op een interessant niveau. De koers stond namelijk nagenoeg gelijk aan het 200 exponentieel wekelijks gemiddelde (EMA) op 5.875 dollar.

De overige gemiddelden staan fors hoger rond 7.900 dollar (20 SMA & 50 EMA) en 7.300 dollar (100 EMA). Deze komen samen in het lichtblauwe blok. Dit zal bij een opwaarts momentum ook een niveau zijn, waarin met veel volume doorbroken moet worden.

De koers lijkt zich tot nog toe te consolideren tussen de 23,6 en 38,2 procent retracements. De 23,6 procent retracement functioneert hier ook als sterke steunlijn.

Negatief scenario
Een negatief scenario zou een verdere paniekreactie uit de markt zijn. Hierbij is het niet duidelijk wanneer en hoeveel de koers kan dalen. Echter hebben de analisten van Yieldt niet de verwachting dat dit nog op korte termijn gaat gebeuren.

Gemiddeld scenario
Een verdere consolidatie tussen de Fibonacci retracements geeft het gemiddeld scenario weer. Hierbij blijft de koers bewegen tussen de 5.400 en 6.400 dollar. Zonder dat er overtuigende bewegingen plaatsvinden.

Positief scenario
In het positieve scenario zoekt de koers als eerste de 38,2 procent retracement op. Waarna de koers het opwaarts momentum verder voortzet richting het lichtblauwe blok boven de 7.000 dollar.


Dagelijkse Bitcoin grafiek

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat er sprake is van een consolidatiefase. De koers bewoog eerst in een bandbreedte van zo’n 5.600 tot 4.900 dollar. Dit met flinke uitschieters aan beide kanten naar 6.000 en 4.400 dollar. Momenteel consolideert Bitcoin tussen de 5.500 en 6.400 dollar.

De gemiddelden zijn sterk aan het dalen. De langere termijn gemiddelden zullen op korte termijn in het lichtblauwe vlak terecht komen. Zoals op de wekelijkse grafiek ontstaat hier een sterke weerstand.

Hieronder ligt het 20 dagelijks gemiddelde op zo’n 6.700 dollar. Deze zal dan ook eerst overwonnen moeten worden. Deze zal hoogstwaarschijnlijk nog tot zo’n 6.300 dollar dalen, voordat Bitcoin deze tegenkomt.

Ook op deze grafiek wordt een Fibonacci retracement weergeven. Deze loopt van de bodem van 3.850 dollar tot het hoogtepunt van vorige week op 7.150 dollar.

Negatief scenario
In het negatieve geval heeft de koers al een weerkaatsing op het 20 dagelijks gemiddelde gehad en blijft de koers neerwaarts kwakkelen. Hierbij wordt ook 5.500 dollar niveau doorbroken en gaan we terug richting de 61,8 procent Fibonacci.

Gemiddeld scenario
Yieldt acht de kans daarentegen groot dat de koers de komende dagen tussen de 61,8 procent en 23,6 procent Fibonacci consolideert. Hierbij vindt er weinig prijsactiviteit plaats.

Positief scenario
In een positief scenario zoekt de koers op korte termijn het 20 dagelijks gemiddelde op. Dit kan dan rond de 6.500 dollar plaatsvinden.


Conclusie

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat zowel de kopers als de verkopers dit niveau stand willen houden. Bitcoin beweegt momenteel model tussen de Fibonacci lijnen. Er is sprake van een flink hoger volume dan in voorgaande maanden. Met enorme uitschieters en verhoogde volatiliteit ten opzichte van voorgaande consolidatieperiodes. Voor een verdere opwaartse of neerwaartse uitbraak zal in deze situatie dan ook flink volume nodig zijn.

In deze situatie neigen wij richting een consolidatieperiode voor de aankomende week, waarin er toch flinke schommelingen plaats kunnen vinden. Hierbij wordt een niveau tussen de 5.500 en 6.400 dollar vastgehouden. Echter moet er wel aan beide kanten rekening gehouden worden met uitschieters. Wij houden zowel de situatie in de cryptomarkt alsmede in de traditionele markt nauw in de gaten.


Over Yieldt

Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses zodat eventuele risico’s beperkt worden en goede rendement worden behaald. Benieuwd? Neem eens een kijkje.  

 

Dit stuk is voor educatieve doeleinden en is dus ook geen beleggingsadvies.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken