Prijsanalyse

Yieldt Bitcoin (BTC) prijsanalyse – 9 maart 2020

Iedere week deelt cryptocurrency vermogensbeheerder Yieldt een technische analyse op de website van Newsbit. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin koers ervoor staat? Begin dan met lezen.


Inleiding

De Corona chaos heeft zich opnieuw voortgezet. Op maandag is de koers geopend rond 8.000 dollar, daar er een flinke daling geweest is in het weekend.


Wekelijkse Bitcoin Grafiek

Op de wekelijkse grafiek is goed te zien dat Bitcoin de week slecht begonnen is. Na de flinke weerstand vorige week lijkt de koers ook op maandag neerwaarts te neigen.

Vorige week hebben de analisten van Yieldt het 100 wekelijks gemiddelde benoemd als potentiële steunlijn voor een verdere daling. Deze is te zien in het paars op zo’n 7.400 dollar. Het volgende steunniveau ligt op zo’n 6.000 dollar in het rood. Dit is het 200 wekelijks gemiddelde.

Negatief scenario

In een zeer pessimistisch scenario zal het neerwaartse momentum met verhoogd volume de koers verder richting de 6.000 dollar duwen.

Gemiddeld scenario

In het gemiddeld scenario blijft Bitcoin de trend naar beneneden voortzetten. Hierbij wordt gecorrigeerd tot een niveau van ongeveer 7.400 dollar.

Positief scenario

Het is momenteel lastig een positief scenario vast te stellen. Dit omdat de koers momenteel zich in een neerwaartse trend lijkt te bewegen. In een positief geval neemt het opwaarts volume toe, de koers stijgt hierbij boven de 20 en 50-wekelijks gemiddelden.


Dagelijkse Bitcoin grafiek

Op de dagelijkse grafiek volgt de koers sinds 14 februari een neerwaarts trendkanaal. Deze is in het weekend opgezocht. De koers bevindt zich rond het 382 Fibonacci niveau. Dit komt neer op een correctie van 61.8 procent van de stijging van bodem tot top. Ook de onderste Bollinger band is opgezocht.

Op maandag is het 30 dagelijks gemiddelde van het volume doorbroken. Een groot deel van het volume van maandag vond plaats als weerstandsvolume tussen de 8.400 en 8.000 dollar.

De relative strength index is bijna op oversold niveau gekomen. Deze ligt nu tussen de 30 en 35.

Negatief scenario

In het negatieve scenario zakt de koers verder door, waarbij een neerwaartse uitbraak van de Bollinger bands plaatsvindt. Hierbij kan de daling vrij fors zijn en voor langere tijd doorgezet worden. Dit zal met verhoogd volume gebeuren.

Gemiddeld scenario

In het gemiddelde scenario zoekt de koers het 20 dagelijks gemiddelde op. Hier is Bitcoin onlangs op weerkaatst, dus dit zal, volgens de analisten van Yieldt, niet op korte termijn gebeuren. Momenteel bevindt deze zich rond de 9.000 dollar. Echter, dit 20-daagse gemiddelde zal de komende dagen flink dalen.

Positief scenario

In een positief scenario weerkaatst Bitcoin op het 382 Fibonacci niveau. Vanuit hier kan dan geconsolideerd worden tussen de 8.000 tot 8.600 dollar. Met in een heel positief geval een eerst test van dit weerstandsniveau.


Conclusie

Het vooruitzicht ziet er momenteel niet erg positief uit. In het meest optimistische scenario kan het 9.000 dollar niveau opgezocht worden. Maar de kans dat dit daadwerkelijk doorgezet wordt is klein. Momenteel is het sentiment overwegend negatief, wat ook te zien is in de traditionele markten. Onze verwachting is dan ook dat het einde van de daling nog niet in zicht is. Er kan in eerste instantie verder gecorrigeerd worden naar de 7.400 dollar. Als het sentiment niet flink verbeterd en alle markten zich neerwaarts blijven bewegen, dan kan zelfs het 6.000 dollar niveau opgezocht worden.


Over Yieldt

Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses zodat eventuele risico’s beperkt worden en goede rendement worden behaald. Benieuwd? Neem eens een kijkje.  

 

Dit stuk is voor educatieve doeleinden en is dus ook geen beleggingsadvies.