Bored apes
NFT

Yuga Labs betaalde beroemdheden als Justin Bieber om Bored Apes te promoten

Er is een zogenoemde ‘class action lawsuit’ een groepsrechtszaak aangespannen tegen een aantal beroemdheden voor hun betrokkenheid bij de Bored Ape Yacht Club. Het gaat onder andere om Justin Bieber, Madonna, Steph Curry en Paris Hilton. Zij braken de wet door de NFT-collectie te promoten, zonder hun financiële relatie met Yuga Labs uit de doeken te done.

Grote lijst met aangeklaagden

Op de lijst staan dus onder andere een hoop beroemdheden. Maar ook het bestuur van Yuga Labs en MoonPay, het crypto-betaalbedrijf dat hielp met de betalen, staan op de lijst. Hoewel de rechtszaak gebaseerd is op 10 aanklachten, is er een duidelijke rode lijn te vinden in het verhaal. Het gaat om een door de elite van Hollywood geregisseerde pomp van de waarde van Bored Apes.

Het lijkt erop dat Guy Oseary, de man die lange tijd de manager van Madonna was, de spil in het netwerk was. Oseary zou zijn complete netwerk van beroemdheden, in ruil voor betalingen van Yuga Labs via Moonpay, aangespoord hebben om de Bored Ape NFTs te promoten. Opvallend is dat Oseary ook nog eens een vroege investeerder in MoonPay was.

MoonPay populair onder beroemdheden

Overigens is MoonPay nu gewaardeerd op 3,4 miljard dollar. Onder de lijst met investeerders bevinden zich vele beroemdheden, waaronder Justin Bieber, Steph Curry, Paris Hilton, Kevin Hart, Jimmy Fallon en Gwyneth Paltrow. Het bedrijf werd in 2021 populair door een dienst voor beroemdheden aan te bieden waarbij zij dure NFTs voor hen opkochten.

Nu blijkt dat MoonPay gebruikt werd om in het geheim de betalingen van Yuga Labs door te geven. Yuga Labs ontkent de beschuldigingen overigens volkomen. “Vanuit ons oogpunt zijn deze claims opportuun en parasitair. Wij geloven dat ze geen grond hebben en zien ernaar uit om dat te bewijzen”, aldus een vertegenwoordiger van Yuga Labs.

De nieuwe rechtszaak tegen Yuga Labs is afkomstig van Scott + Scott, dat in juli ook al een andere zaak tegen Yuga aankondigde. In die zaak claimt Scott + Scott dat Yuga Labs met het uitbrengen en promoten van Bored Ape NFTs en ApeCoin financiële wetgeving heeft overtreden.

NFT nieuws

Donald Trump wil nieuwe NFT-collectie lanceren
Miljardair Marc Cuban verkoopt NFT’s na bijna 2 jaar van inactiviteit
Bitcoin stijgt in ranglijst van NFT-verkoop en passeert Ronin-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers