NFT Nieuws

Yuga Labs steelt logo van Easy Drawing Guides

Het iconische wolf skull logo van de Bored Ape Yacht Club (BAYC), de populairste NFT-collectie ter wereld, is volgens @jdotcolombo gestolen van het bedrijf Easy Drawing Guides. Dit bedrijf publiceerde in mei 2021 een stap-voor-stap tekenles om een wolfschedel te tekenen. In juni 2021 lanceerde Yuga Labs de Bored Ape Kennel Club met exact die wolvenschedel als logo.

‘Jullie hebben wat uit te leggen’

Het meest bijzondere is dat Yuga Labs het logo probeerde te registreren bij de autoriteiten en daarmee te claimen dat het compleet van hen was. “Wat een grap hahaha, jullie hebben wat uit te leggen. Op 4 mei 2021 publiceerde Easy Drawing Guides deze afbeelding en in juni 2021 registreerden jullie precies die schedel bij de autoriteiten. Zijn jullie ok of hebben jullie je hoofd gestoten?”, aldus een gefrustreerde Colombo.

Easy Drawing Guides sprak zich niet snel na de ontdekking uit over de gedragingen van Yuga Labs. Zij bevestigen hierin dat Yuga Labs niet de licentie heeft om de wolfschedel te gebruiken. “Het intellectueel eigendomsrecht voor de tekening behoort bij Easy Drawing Guides, omdat het een originele tekening van ons is, die beschermd is door onze gebruiksvoorwaarden”, zo spreekt het bedrijf.

Alleen voor persoonlijk gebruik

Het staat inderdaad in de gebruiksvoorwaarden van Easy Drawing Guides dat het niet is toegestaan om de afbeeldingen commercieel te gebruiken. De wolfschedel is alleen beschikbaar voor persoonlijk gebruik. Sommige aanhangers van de BAYC geloven niet dat er sprake is van een inbreuk op het intellectueel eigendomsrecht, maar de meeste mensen zijn het ermee eens dat Easy Drawing Guides een flinke compensatie verdiend.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Yuga Labs op deze wijze in de problemen komt. Volgens Jeremy Cahen verkocht Yuga Labs met de NFTs namelijke “alle rechten” op de digitale afbeeldingen. Wat betekent dat mensen deze in principe op mogen pakken om daar eigen collecties mee te maken. Dat is precies wat Cahen deed met de RR/BAYC collectie.

NFT nieuws

Data: Web3-makers ontvangen minder voor royalty’s dan verwacht
Cryptobeurs Kraken gaat F1-team Williams Racing sponsoren
Europese DeFi-startups zagen 120% meer durfkapitaalinvesteringen in 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden