Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Zal Bitcoin voor het einde van 2020 de $20.000 bereiken?

Het moment is daar, de Bitcoin prijs is 2 dagen geleden voor het eerst in meer dan 2 jaar boven de $16.000 gestegen. Het leek al even te gaan gebeuren, maar op 12 november gebeurde het eindelijk. De doorbraak van dit belangrijke weerstandsniveau heeft ervoor gezorgd dat steeds meer analisten denken dat een prijsstijging naar $20k op korte termijn mogelijk is.


Bitcoin zal spoedig $17.5k waard zijn

Simon Peter, een analist bij eToro, zei dat een deel van de opwaartse beweging van Bitcoin te maken heeft met de technische fundamenten.

De recente moeilijkheidsgraadaanpassing moet hebben bijgedragen aan de laatste prijsstijging, legde hij uit. Deze afname van de moeilijkheidsgraad zou ook de explosie van hash kracht kunnen verklaren die sinds begin deze maand heeft plaatsgevonden.

“Met minder operationele kosten om te dekken, worden BTC miners minder onder druk gezet om te verkopen, wat meer vraag naar de crypto-activa creëert; en Bitcoin is, net als goud, onderhevig aan prijsbewegingen van vraag en aanbod, ”vervolgde Simon.

De enorme stijging van de hash-rate is positief. Zoals Analist Max Kesier altijd roept: “De prijs volgt de hash-rate.” Simon Peter is dus optimistisch. Hij verwacht dat de BTC prijs spoedig zal stijgen naar $17.500.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Steeds meer institutionele interesse in BTC

Kadan Stadelmann, de CTO van Komodo, vertelde Finance Magnates dat de prijsstijging tot boven de $16.000 veel te maken heeft met de vraag van de financiële sector.

“De prijs van Bitcoin wordt gedeeltelijk opgedreven door het feit dat grote spelers en investeerders in de financiële sector steeds meer interesse in de Bitcoin tonen. En deze partijen hebben een enorme kooplust”, legt Kadan uit.” Dit is terug te zijn aan de enorme kapitaal stijging van Grayscale en andere beleggingsondernemingen die de sprong naar BTC maken.

Naast grootschalige bedrijven die direct in Bitcoin investeren, heeft Paypal onlangs ook de weg vrij gemaakt voor verdere acceptatie door de detailhandel met de aankondiging dat het zijn gebruikers zou toestaan ​​cryptocurrencies te kopen en uit te geven via zijn platform.

Kadan Stadelmann wees erop dat Paypal’s beslissing om de wekelijkse aankooplimieten te verhogen van $10.000 naar $20.000 ook een zeer positief teken is voor de acceptatie van cryptovaluta.


Is $20k mogelijk voor eind 2020?

De consensus onder veel analisten lijkt te zijn dat het mogelijk is voor de Bitcoin om opnieuw een prijs van $20k aan te tikken. De vraag is alleen wanneer.

“Ik geloof dat we de prijs van bitcoin waarschijnlijk op korte termijn zullen zien stijgen tot $20k en zelfs meer”, vertelde Kadan Stadelmann.

“Veel investeerders spreken over $20k als de laatste weerstandszone aller tijden, wat een belangrijke mijlpaal in de hitlijsten is. Met het enorme bullish sentiment die we deze maand zien ligt de Bitcoin op schema om dit jaar boven dit niveau af te sluiten. Hoe dan ook, de kans is groot dat we dit jaar de hoogst sluitende maandelijkse candle in de geschiedenis van BTC zullen zien.”

Garrick Hileman zei ook dat Bitcoin gemakkelijk de grens van $20.000 zou kunnen passeren. Ook vertelde hij dat deze prijsstijging anders is dan de bull run van 2017:

“De recente prijsactie verschilt enorm van de bull run die we 2017 zagen,” zei hij. Waar de run naar $20k in 2017 grotendeels gedreven lijkt te zijn door een extreme hype, lijkt deze run naar $20.000 afkomstig te zijn van een duurzamere plek, zei hij.”

 

Bitcoin nieuws

BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten