Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Zal de Bitcoin koers binnenkort $100.000 bereiken? Experts denken van wel

Bitcoin wekt opnieuw veel enthousiasme op in de cryptowereld, nu analisten een aanzienlijke prijsstijging van de toonaangevende cryptocurrency verwachten. Steeds vaker wordt de mogelijkheid besproken dat Bitcoin de grens van $100.000 per coin zal bereiken, en experts kijken vol vertrouwen naar de toekomst van de munt.

Bitcoin op koers naar $100.000

Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise, voorspelt dat Bitcoin waarschijnlijk de mijlpaal van zes cijfers zal doorbreken. Hij noemt het vrijwel onvermijdelijk dat de munt deze grens bereikt. In een bericht op X benadrukte Hougan dat de optimistische marktstemming rondom Bitcoin de munt op een traject heeft gezet richting $100.000.

Hij legde uit dat meerdere positieve factoren bijdragen aan de groei van Bitcoin, wat de interesse onder handelaren en crypto-enthousiastelingen verder aanwakkert.

Max Keiser’s nog ambitieuzere voorspelling

Ook Bitcoin-maximalist Max Keiser deelt deze optimistische visie, maar zijn voorspelling is nog gedurfder. Keiser, adviseur van de president van El Salvador, Nayib Bukele, verwacht dat de prijs van Bitcoin zelfs zou kunnen stijgen naar $220.000. Hij is ervan overtuigd dat Bitcoin op weg is naar een nieuw record.

Drijvende krachten achter de prijsstijging

Hougan wijst op enkele belangrijke factoren die de prijsstijging van Bitcoin ondersteunen, zoals de groeiende interesse van institutionele beleggers, sterke on-chain data en gunstige macro-economische omstandigheden. Deze elementen versterken de opwaartse trend van de cryptomunt en zetten de markt in beweging.

De rol van goud in Bitcoin’s opmars

Keiser benadrukt daarnaast de rol van goud als veilige haven en wijst op een mogelijke correlatie tussen de goudprijs en Bitcoin. Goud bereikte onlangs een nieuw record van $2.713,88 per ounce, de hoogste waarde in vier jaar. Keiser suggereert dat Bitcoin snel zal volgen zodra goud een recordhoogte bereikt. Hij stelt dat voor elke $1 waarmee de goudprijs stijgt, Bitcoin met $20 in waarde toeneemt.

Amerikaanse verkiezingen als potentiële katalysator

De komende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november worden gezien als een mogelijke katalysator voor verdere prijsstijgingen van Bitcoin. Cryptocurrencies zijn inmiddels een belangrijk thema geworden in de Amerikaanse politiek, en veel kandidaten worden gedwongen hun standpunten over digitale valuta’s te verduidelijken. Ondanks de politieke onzekerheden zijn experts ervan overtuigd dat de prijs van Bitcoin sterk zal blijven presteren, ongeacht de verkiezingsuitslag.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Bitcoin koers nadert doorbraak maar cruciale weerstand op $69.000 houdt stand
Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Meer nieuws

Meest gelezen

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Waarom de XRP koers naar $1.000 kan stijgen als het SWIFT vervangt
Crypto handelaar hint op parabolische stijging voor deze Cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk