Bitcoin

Zal de Bitcoin prijs dalen door de handelsoorlog tussen de VS en China?

Toen Amerika voor de laatste keer sancties invoerde tegen China daalde de Bitcoin prijs met 31 procent. Gaat dit weer gebeuren, of zal het dit keer anders zijn?


De handelsoorlog tussen China en de VS

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China begon in januari 2018. In juli van datzelfde jaar werden er sancties opgelegd aan Chinese goederen. Toen dit gebeurde daalde de prijs van Bitcoin met 31%, van $8.487 naar $6.000.

Nu staan de VS en China op het punt een nieuwe handelsoorlog te ontketenen terwijl de twee naties strijden om de oorsprong van het coronavirus. De Amerikaanse president Donald Trump heeft onlangs gewaarschuwd dat de ondertekende handelsovereenkomst van fase één ‘niet goed aanvoelt’. Hiermee uit hij dat hij er over nadenkt de overeenkomst te vernietigen.

Als dit gebeurd loopt Bitcoin het risico een grote terugval mee te maken. Wanneer een grootschalige handelsoorlog tussen de twee superkrachten opnieuw ontstaat.


China bezit groot deel van de Bitcoin-markt

Volgens een rapport van Diar is er een enorme vraag naar Tether in China. In juni 2019 was de vraag al meer dan $10 miljard. Dit was op dat moment goed voor 62% van alle instroom van Tether. Diar zegt hierover het volgende:

Gegevens benadrukken de enorme omvang van de Chinese vraag naar Tether. Het gaat om meer dan $16 miljard dat is ontvangen door exchanges op die markt in 2018. Dit jaar heeft het aantal al een uitstekende $10 miljard overtroffen, wat kan leiden tot het grootste jaar tot nu toe. “

Naast het hoge Tether gebruik kregen twee crypto valuta exchanges in China naar verluidt goedkeuring van de Chinese overheid om institutionele beleggers te bedienen.

Ondanks een verbod op crypto valuta handel, zijn Chinese investeerders goed voor een groot deel van de wereldwijde Bitcoin markt. Als de instroom van kapitaal in China afneemt als gevolg van toenemende druk van de VS, zal dit waarschijnlijk leiden tot een afname van de honger naar activa met een hoog risico. Hieronder valt ook de Bitcoin.

Historische gegevens suggereren ook dat verhoogde geopolitieke risico’s eerder leidden tot een terugval van Bitcoin dan dat de koers stijgt zoals sommigen denken.

Zo daalde de Bitcoin prijs in juli 2018 binnen 2 weken tijd van $8.000 naar $6.000. Dit was nadat de VS tarieven hadden ingevoerd voor $34 miljard op Chinese goederen.


De institutionele vraag kan afnemen

Een mogelijke vernietiging van de bestaande handelsovereenkomst tussen de VS en China kan ook leiden tot een dalend sentiment rond de Amerikaanse aandelenmarkt.

China heeft moeite om te voldoen aan de aankoop vereisten die zijn vastgelegd in de eerste fase van de afspraken. Daardoor zal het naar verwachting enkele van de overeenkomsten missen.

Een beurscorrectie, gedreven door de onverwachte heropleving van een handelsoorlog tussen de VS en China op een punt waar kleine en middelgrote bedrijven nog steeds te kampen hebben met een reeks faillissementen, kan institutionele beleggers onder druk zetten. Hierdoor kan de vraag en dus de koers van de Bitcoin dalen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) breekt record in 2024, maar cacao presteert nog beter
Expert: Waarom de Bitcoin koers naar $20.000 kan dalen
Japanse Metaplanet koopt ‘de dip’ en doet grootste Bitcoin-aankoop ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki: Er komt een gigantische financiële crash aan – investeer in deze 3 assets
Gigantische crypto-crash – Wat is er aan de hand?
Crypto analist: XRP investeerders zullen “stinkend rijk” worden
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk