Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Zanzibar onderzoekt manieren om cryptocurrencies te adopteren

Zanzibar, dat een semi-autonoom gebied in de Verenigde Republiek Tanzania is, onderzoekt naar verluidt nieuwe manieren om cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) te reguleren en toe te passen.


Onderzoek naar levensvatbaarheid

De overheid van Zanzibar zou naar verluidt vergaderingen aan het houden zijn met diverse belanghebbenden als banken en ministeries om in feite het nieuwe beleid ten aanzien van de crypto-industrie te bespreken. Dit nieuwe beleid is uiteraard nog niet volledig en is hiermee momenteel slechts een concept dat nog aangepast kan worden.

Deze zet is onderdeel van een mogelijk nieuw plan om cryptocurrencies volledig te adopteren. In Zanzibar zijn de inwoners dan ook positief gesteld omtrent crypto’s. Een functionaris van de overheid van Zanzibar zei het volgende over het lopende crypto-onderzoek:

“Wij zijn op zoek naar meningen over de kwestie voordat we beslissen of het levensvatbaar is of niet.”


Veel werk moet nog verricht worden

Er zou naar verluidt echter nog flink wat werk verricht moeten worden voordat cryptocurrencies in Zanzibar juridisch geadopteerd kunnen worden. Via de lokale centrale bank, de Bank of Tanzania, wordt er een beleid opgesteld met de doelstellingen en voordelen van digitale valuta’s en het gebruik hiervan.

Het nieuws van Zanzibar komt maanden nadat de Tanzaniaanse president, Samia Suluhu Hassan, er bij de centrale bank van het land op aandrong om in juni van dit jaar cryptocurrencies zoals de Bitcoin te verkennen. De stap kwam kort nadat El Salvador begin juni zijn Bitcoin-wet had aangenomen, waardoor het land uiteindelijk de eerste was die Bitcoin in september 2021 als wettig betaalmiddel adopteerde.

Verwacht wordt dat steeds meer landen in de voetsporen van El Salvador zullen treden door een nationale valuta te maken of door cryptocurrencies in te zetten voor transacties. Volgens de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, zouden Afrikaanse landen blijkbaar een pleidooi hierover kunnen houden, aangezien de Afrikaanse cryptomarkt in één jaar tijd met meer dan 1.200% is gestegen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten