Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Zimbabwe mogelijk het volgende land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel gaat erkennen

Ook in Zimbabwe groeit de vraag naar cryptocurrencies enorm hard. De overheid van het land staat open voor regulatie van de gehele sector. Wordt Bitcoin (BTC) als volgende in Zimbabwe erkend als officieel betaalmiddel?


Mogelijkheid betalingsoptie Bitcoin

Inmiddels zou de regering van Zimbabwe serieus aan het overwegen zijn om Bitcoin als legale betalingsoptie mogelijk te maken. Hierdoor zouden ze aan de sterk groeiende vraag kunnen voldoen en de technologie tevens kunnen benutten. Naar verluidt is de overheid van het land al bezig om gesprekken te voeren met bedrijven in het land om dit mogelijk te maken.

Toch zouden er ook nog een aantal nadelen van de nieuwe, gedecentraliseerde technologie besproken worden, waaronder niet-geregistreerde grensoverschrijdende overdrachten, externalisering van geld, mogelijk witwassen van geld en onrechtmatig verkregen geldstromen naar daaropvolgende illegale of onwettige acties.

Hierdoor is de regering van Zimbabwe momenteel bezig met het creëren van een regelgeving, waarmee consumenten beschermt zullen worden, en het land in de toekomst op financieel gebied geholpen kan worden. Hierom heeft de overheid input gevraagd van bedrijven in verschillende sectoren.


Meer landen kijken naar Bitcoin als betaalmiddel

Alhoewel nu onderzocht wordt of Bitcoin ook in Zimbabwe kan gaan dienen als officieel betaalmiddel, is dit zeker nog niet bevestigt. Het land zit nog in een te vroeg stadium om dat te beoordelen. Het is echter wel een positief teken dat hier naar gekeken wordt.

Zimbabwe is in dat opzicht ook niet het enige land dat hier naar kijkt. Na El Salvador kijken nu namelijk meerdere landen naar hun beleid en of zij hetzelfde zullen doen.

Afrika lijkt dan ook een fantastische ‘proeftuin’ te zijn voor cryptocurrency. Veel bedrijven produceren nu goederen en diensten die geschikt zijn voor verschillende landen op het continent, namelijk om de leegte tussen Afrikaanse landen en andere landen op te vullen op het gebied van grensoverschrijdende betalingen. Het is echter nog even afvragen welk land El Salvador zal volgen. Dit is momenteel nog niet bekend.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten