Bitcoin

Zo herken je of de Bitcoin markt bullish of bearish is

Er zijn een aantal belangrijke statistieken die handelaren helpen om bullish en bearish sentiment in de cryptomarkt te herkennen.


Bearish signalen voor de Bitcoin

De afgelopen week testte de Bitcoin al twee keer het prijsniveau van $20.000. Dat BTC dit niveau niet heeft weten te doorbreken, heeft ertoe geleid dat sommigen hun geduld hebben verloren. In de ogen van sommige handelaren is het ontbreken van een bullish momentum problematisch.

Echter, ervaren handelaren weten dat er een aantal belangrijke indicatoren zijn die dienen als signalen voor een trendbreuk.


Futurescontracten mogen niet beneden spot prijzen worden verhandeld

Een goede methode om te kijken naar het long-to-short ratio is om het perpetual futures financieringspercentage te volgen.

De openstaande rente van kopers en verkopers van prepetual futures contracten wordt te allen tijde in verhouding gebracht. Er kan eenvoudigweg geen onbalans ontstaan, aangezien elke transactie een koper (long) en een verkoper (short) vereist.

Door te meten hoeveel duurder futures zijn ten opzichte van de reguliere spotmarkt, kan een handelaar meten hoe bullish de markt is niveau meten.

Futures worden verhandeld met een premie van 0,5% of hoger ten opzichte van reguliere spot exchanges. Telkens wanneer deze premie vervaagt of negatief wordt, is dit een alarmerende rode vlag. Een dergelijke situatie, ook wel backwardation genoemd, duidt op een sterke bearish move.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Volume controleren is heel belangrijk

Naast het volgen van futures contracten, volgen ervaren handelaren ook het volume op de spotmarkt. Doorgaans duiden lage volumes op een gebrek aan vertrouwen. Daarom moeten veelzeggende prijsveranderingen samen gaan met een krachtig handelsvolume.

Pas als het volume zeer hoog ligt zal BTC een krachtige move tot boven de $20.000 weerstand kunnen meemaken.


Handelaren kunnen anticiperen op prijsveranderingen

Een andere belangrijke statistiek die beleggers in de gaten houden is de long-to-short-ratio. Deze is te vinden op de grootste crypto exchanges. Wanneer er plotseling veel minder long contracten zijn betekent dit dat een meerderheid van de handelaren verwacht dat de koers zal gaan dalen.

De drie bovenstaande factoren bieden handelaren dus inzicht of de cryptomarkt bearish of bullish is.

 

Bitcoin nieuws

Aandelen Bitcoin miner Marathon Digital schieten 18% omhoog
Bitcoin bereikt mijlpaal: 1 miljard transacties uitgevoerd
Waarom staat de Bitcoin koers vandaag onder druk?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC