Ripple, xrp, coin
Ripple

Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht

Cryptocurrencies hebben de afgelopen jaren voor zowel spectaculaire successen als teleurstellingen gezorgd. Een van de cryptocurrencies die een turbulent pad heeft gevolgd, is XRP.

XRP, in 2012 gelanceerd door Ripple Labs, is een digitale munt en technologie die voornamelijk wordt gebruikt in het RippleNet betalingsnetwerk. Het heeft zijn plaats in de cryptowereld gevestigd, voornamelijk voor grensoverschrijdende transacties. In dit artikel bekijken we een hypothetisch scenario waarin een investeerder in januari 2018 voor 1000 euro aan XRP kocht.

XRP/USD 1 week per candle
XRP/USD 1 week per candle – Bron: TradingView

Hoeveel geld zou je nu hebben?

Stel, je had in januari 2018 besloten om 1000 euro te investeren, toen de waarde van één XRP ongeveer $3,84 (ongeveer 3,22 euro) was. Met die investering zou je ongeveer 310,56 XRP-tokens hebben kunnen kopen.

Fast-forward naar september 2023. De prijs van één XRP is nu gedaald naar $0,51 (ongeveer 0,43 euro). Als we deze prijs toepassen op het aantal XRP-tokens dat je bezit, zouden jouw 310,56 XRP-tokens nu een waarde hebben van ongeveer 133,54 euro. Dat is een aanzienlijk verlies ten opzichte van je initiële investering van 1000 euro.

Verkopen op het slechtste moment

Maar wat als je het slechtste moment had gekozen om je XRP-tokens te verkopen? Het laagste punt van XRP was op 3 maart 2020, toen de prijs slechts $0,141 bedroeg. Als je op dat moment je XRP-tokens had verkocht, zou je met jouw 310,56 XRP-tokens slechts ongeveer 43,77 euro hebben teruggekregen.

Conclusie

Het traject van XRP illustreert de volatiliteit en risico’s van investeringen in cryptocurrencies. In dit hypothetische scenario zou een investering van 1000 euro in januari 2018 zijn gedaald naar slechts 133,54 euro in september 2023, of zelfs naar een magere 43,77 euro op het laagste punt. Dit benadrukt het inherent risicovolle karakter van dergelijke investeringen.

Ondanks de potentiële verliezen, is het cruciaal om te benadrukken dat de prijs van cryptocurrencies zoals XRP sterk afhankelijk is van externe factoren en marktsentiment. Door de volatiele aard kunnen prijzen snel stijgen, maar ook net zo snel dalen. Daarom is het van vitaal belang om grondig onderzoek te doen en eventueel professioneel financieel advies in te winnen voordat je besluit om in cryptocurrencies te investeren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers