Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Zoveel kan de Bitcoin Koers stijgen na Goedkeuring van ETF

Er ontstond enige opschudding toen er foutief werd gemeld dat BlackRock de iShares Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF) had goedgekeurd. Deze onjuiste informatie leidde tot een koersstijging van 10% voor BTC, wat een indicatie kan zijn van de marktreactie bij de goedkeuring van een echte ETF.

De Invloed van ETF-Goedkeuringen

Macro-analist Alex Krüger gelooft dat de recente gebeurtenissen aantonen dat de markt de impact van een mogelijke goedkeuring van een Spot ETF nog niet volledig heeft ingeprijsd. Daarom voorspelt hij een potentiële koersstijging van 20% bij daadwerkelijke goedkeuring van de eerste ETF.

Trader Christopher Inks reageerde op Krüger’s voorspelling, suggererend dat een goedkeuring de BTC-prijs mogelijk naar een niveau tussen $38.000 en $40.000 kan stuwen. Ter ondersteuning van deze groeivoorspellingen wordt vaak verwezen naar de impact van het eerste goud ETF in 2004. Toen dat werd goedgekeurd, zag men een aanzienlijke waardestijging van goud. Goud ETFs vereenvoudigden beleggingen in goud omdat beleggers niet langer het fysieke metaal hoefden te bezitten, wat leidde tot een toename in liquiditeit en toegankelijkheid van de goudmarkt.

Op een vergelijkbare manier kan een Bitcoin Spot ETF de toegankelijkheid en liquiditeit van Bitcoin verhogen, waardoor het eenvoudiger wordt voor zowel institutionele als individuele beleggers om te investeren zonder de cryptocurrency zelf te bezitten.

Miljoenen geliquideerd

Het foutieve nieuws veroorzaakte liquidaties ter waarde van ruim $74 miljoen op diverse cryptobeurzen. Met name hefboomposities werden hard geraakt; handelaren die op marge handelden, kregen te maken met onvoorziene grote verliezen. Van dit totale bedrag was ruim $56 miljoen gelinkt aan shortposities, waarbij handelaren hadden ingezet op een koersdaling van Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’