Zuid korea
Regulatie

Zuid-Korea maakt nieuwe wetten om crypto beleggers te beschermen

Steeds meer landen nemen maatregelen genomen om de uitdagingen op het gebied van investeringen in cryptocurrency te beteugelen. Een van de vele landen die deze stap zetten, is Zuid-Korea. De regering heeft een paar aanbevelingen gedaan die zullen dienen als bescherming voor beleggers in cryptocurrencies.

Nieuwe crypto maatregelen

Naast de nieuwe aanbevelingen heeft de regering van Zuid Korea enkele richtlijnen opgesteld voor bedrijven die actief zijn in de crypto-industrie. Uit een rapport blijkt dat wetgevers aandringen op het aanpakken van crypto transacties. Ze willen met de nieuwe regelgeving vooral witwassen en handel met voorkennis tegengaan.

Zuid-Korea heeft al de Capital Markets Act die van toepassing is op zijn cryptocurrency industrie. Zodra de nieuwe regelgeving echter van kracht wordt, zal de handhaving ervan nog strenger zijn. Ook zouden er zwaardere straffen komen wanneer de wet niet wordt nageleefd.

Het reguleren van cryptocurrencies

Bedrijven die cryptomunten uitgeven, moeten straks eerst een whitepaper van hun project overhandigen aan de FSC. Ook moet de documentatie van de bedrijven informatie bevatten over het personeel van het bedrijf. Ten slotte moeten ze hun uitgavenplannen voor al hun ICO-gegenereerde fondsen en de potentiële risico’s van het project beschrijven en bekendmaken.

Bovendien moeten de bedrijven, voordat ze wijzigingen of updates aanbrengen in de whitepaper van hun project, eerst de FSC op de hoogte stellen. De toezichthoudende instantie moet een week voordat de wijzigingen van kracht kunnen worden alle informatie krijgen.

Voor alle buitenlandse bedrijven geldt deze wetgeving. ook. Zodra ze van plan zijn hun munten op exchanges in Zuid-Korea te verhandelen, moeten ze ook voldoen aan de voorschriften van het witboek.

De huidige markt vraagt om een uitgebreide regelgeving voor de uitgevers van munten. Het gebruik van een solide en betrouwbaar licentiesysteem zou dus voldoende bescherming bieden voor crypto transacties.

Crash op de cryptomarkt

De plotselinge prijsdaling van het Terra protocol zorgde voor een crash op de cryptomarkt. Do Kwon, de oprichter van het project en een Zuid-Koreaan, zal waarschijnlijk voor de Nationale Assemblee verschijnen voor een verklaring van dit voorval.

Bovendien streeft het licentierapport ernaar om onaangename transacties te verminderen die verband houden met enkele problemen. De afgelopen jaren zouden de meeste van deze bedrijven zich bezig hebben gehouden met prijsmanipulatie, handel met voorkennis, witwassen en andere duistere operaties.

De FSC-regelgevingsprocessen lijken ook over stablecoins te gelden. Dit was voordat de problemen van Tether (USDT), TerraUSD (UST) en Dei (DEI) vorige week ontstonden.

Regulatie nieuws

Grayscale trekt aanvraag voor Ethereum Futures ETF bij SEC in
Robinhood reageert op SEC-beschuldigingen, wil zaak aanvechten in de rechtbank
Nieuwe beschuldigingen tegen Binance door Nigeriaanse Autoriteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC