South Korea Crypto
Regulatie

Zuid-Korea overweegt sancties tegen cryptomixdiensten

De Zuid-Koreaanse regering is naar verluidt bezig met het overwegen van sancties tegen het gebruik van cryptomixdiensten. Dit komt naar voren uit een rapport van een lokale publicatie, waarin staat dat de Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder, de Financial Intelligence Unit (FIU), van plan is nieuwe regelgeving in te voeren rondom diensten voor het mixen van digitale activa.

Deze stap is vergelijkbaar met die van de Verenigde Staten en komt te midden van toenemend gebruik van mixers voor illegale witwasoperaties.

Discussies omtrent invoering sancties

Volgens het rapport is de FIU bezig met de voorbereiding van wetgeving met betrekking tot het gebruik van cryptomixdiensten. De discussies over de noodzaak van deze regelgeving zijn net begonnen en het kan enige tijd duren voordat deze effectief wordt.

De discussies in Zuid-Korea begonnen nadat de Verenigde Staten sancties hadden ingevoerd tegen cryptomixers. Een functionaris van de FIU onthulde dat deze discussies nog in een beginfase zijn en dat de ontwikkelingen in de VS deel uitmaken van de overwegingen.

Steeds meer oplichters maken gebruik van crypto-mixers

Cryptocurrency-mixdiensten, die oorspronkelijk werden gelanceerd om privacy te waarborgen, zijn in de loop der jaren steeds vaker gebruikt door oplichters en hackers om gestolen fondsen wit te wassen. Deze diensten mengen identificeerbare of “besmette” cryptocurrency-fondsen met andere fondsen, om het spoor naar de oorspronkelijke bron te verdoezelen.

Door deze ontwikkelingen hebben mixers en online goksites de aandacht getrokken als belangrijke kanalen voor geldwitwaspraktijken. Deze platforms verwerken het grootste deel van het illegale geld, wat heeft geleid tot verschillende sancties van de Amerikaanse regering in de afgelopen jaren tegen populaire cryptomixdiensten.

Groeiende wereldwijde bezorgdheid

De eerste sancties van de VS waren gericht tegen Tornado Cash in augustus 2022. Dit is een bekende cryptomixservice. Later, in november 2023, volgden er nieuwe sancties tegen cryptomixer Sinbad vanwege vermeende banden met Noord-Korea.

De mogelijke invoering van vergelijkbare sancties door Zuid-Korea onderstreept de groeiende wereldwijde bezorgdheid over het gebruik van cryptotechnologieën voor illegale activiteiten. Het benadrukt ook de noodzaak voor regelgevende instanties om effectieve maatregelen te treffen om dergelijke praktijken te beteugelen en tegelijkertijd de ontwikkeling van legitieme en innovatieve gebruiksmogelijkheden van cryptocurrency te ondersteunen.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?