Altcoin Nieuws

Zuid-Korea wil het paspoort van Terra oprichter Do Kwon ongeldig maken

Zuid-Koreaanse functionarissen proberen het paspoort van de mede-oprichter van Terra, genaamd Do Kwon, ongeldig te maken.

Zoektocht naar Do Kwon

Het Koreaanse ministerie van Financiën heeft aangekondigd dat het werkt aan het ongeldig maken van het paspoort van Do Kwon. Daarnaast wil het de paspoorten van vijf andere leden die verbonden zijn aan het inmiddels ter ziele gegane crypto project ongeldig maken. Zo blijkt uit berichten van de Koreaanse nieuwsbron Munhwa Ilbo.

Dan Sung-han, de directeur van het Openbaar Ministerie in het zuidelijke district van Seoul, Dan Sung-han, heeft het ministerie van Financiën gevraagd vaart achter de zoektocht naar de oprichter van Terra te zetten.

Een functionaris van het ministerie van Financiën zei dat er van de zes uitgevaardigde arrestatiebevelen, er voor vijf personen een ongeldigverklaring voor hun paspoorten is ontvangen. Ze zijn allemaal naar Singapore vertrokken.

Wanneer het paspoort ongeldig wordt verklaard, moeten Do Kwon en de vijf andere daders hun paspoort inleveren op hun locatie. Vervolgens worden zij gedwongen terug te keren naar huis. Dit verzoek kwam direct nadat Do Kwon en anderen werden beschuldigd van het overtreden van de Capital Markets Act. Daarnaast kregen zij allen een arrestatiebevel.

Kwon werd gevraagd zichzelf aan te geven, maar deed dit niet. Dit zette de aanklagers ertoe om naar andere opties te zoeken. Dit is ook niet de eerste keer dat Do Kwan met justitie in aanraking komt.

In juni werd Kwon opgezadeld met een class-action rechtszaak in de Amerikaanse districtsrechtbanken van Zuid-Californië. Kwon werd beschuldigd voor het verkopen van niet-geregistreerde securities. Daarnaast werd hij beschuldig voor het misleiden van het publiek over de werkelijke waarde van TerraUSD (UST) en Luna (LUNA).

Een maand later vielen Koreaanse functionarissen het huis van mede-oprichter Daniel Shin in Seoul binnen. Dit was een onderdeel van een onderzoek naar de ineenstorting van Terra.

Wat is er met Terra gebeurd?

Terra werd in 2020 gelanceerd en bediende een algoritmische stablecoin, TerraUSD (UST). Het bood een spaarrekening met hoge rente aan via een ander project genaamd Anchor Protocol, dat investeerders tot 20% bood voor eenvoudige stortingen.

Het protocol had een uniek mint-and-burn-mechanisme voor LUNA en de UST stablecoin. Elke keer dat er 1 UST werd geslagen, werd er $ 1 aan LUNA geburned, en vice versa. Dit mechanisme kwam onder extreme druk te staan tijdens de extreme volatiliteit van de markt in mei 2022, waarbij LUNA en UST instortten.

Yoon Suk-yeol van Zuid-Korea Yeouido Grim Reapers, een beruchte eenheid voor financiële misdrijven, heeft $40 miljard geïnvesteerd om de ineenstorting van het project verder te onderzoeken.

Altcoin nieuws

200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen 200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld” Fantom Foundation CEO: “We gaan naar een multi-blockchain wereld”
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten