Police Car
Altcoin, Terra Classic

Zuid-Koreaanse autoriteiten vermoeden dat Do Kwon in Servië zit

De Zuid-Koreaanse autoriteiten geven aan dat Terra oprichter Do Kwon naar Servië is verhuisd, maar zich nu mogelijk in een buurland bevindt.

Kwon mogelijk in Servië

Het Balkanland Servië is naar voren gekomen als een mogelijke locatie waar Do Kwon, CEO van Terraform Labs, momenteel verblijft. Do Kwon wordt door de Zuid-Koreaanse autoriteiten gezocht. Hij wordt beschuldigd van het overtreden van de wet op de kapitaalmarkten van het land.

Volgens Zuid-Koreaanse aanklagers is Kwon vorige maand via Dubai naar Servië verhuisd.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Justitie vraagt volgens een rapport hulp aan de Servische regering. Het is mogelijk dat Kwon al naar een buurland is verhuisd, aangezien er geen officieel in- of uitreis gegevens zijn vanwege de ongeldigverklaring van het paspoort van de 31-jarige ondernemer.

Zuid-Korea en Servië hebben geen uitleveringsverdrag. Echter hebben de twee landen in het verleden beide ingestemd met verzoeken in het kader van het Europees Verdrag inzake uitlevering.

De ineenstorting van Terra

Het ecosysteem van Terra, dat de algoritmische stablecoin TerraUSD UST en de Luna token omvatte, stortte in mei van dit jaar ineen. Waarbij er meer dan $40 miljard aan vermogen van investeerder in een paar weken tijd werd weggevaagd.

De ineenstorting van Terra ging gepaard met een enorme uitverkoop. Hierdoor daalden de prijzen van Bitcoin en andere grote cryptocurrencies. De crash is ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor de faillissementen van de cryptogeldschieters Celsius en Voyager, evenals hedgefonds Three Arrows Capital.

De crash leidde ook tot meer toezicht op crypto investeringen en stablecoins door toezichthouders over de hele wereld.

Arrestatiebevel voor Kwon

De Zuid-Koreaanse autoriteiten vaardigden op 14 september een arrestatiebevel uit voor Kwon. Interpol plaatste Kwon later die maand op de rode lijst. Hiermee verzoekt Interpol wetshandhavers over de hele wereld om Kwon op te sporen en aan te houden in afwachting van uitlevering, overlevering of soortgelijke juridische stappen.

De maand daarna zeiden Zuid-Koreaanse aanklagers dat Kwon via Dubai naar een onbekend land was gereisd, nadat hij Singapore had verlaten, waar het hoofdkantoor van Terraform Labs was gevestigd. Kwon heeft eerder ontkend dat hij ondergedoken zat. Echter blijft zijn verblijfplaats vooralsnog onbekend.

Ik ben niet ‘op de vlucht’ of iets dergelijks. We werken samen met alle overheidsinstantie die interesse hebben getoond om te communiceren. We hebben niets te verbergen.

– Do Kwon

Bovendien heeft Kwon elke aantijging met betrekking tot de ineenstorting van het Terra-ecosysteem ontkend.

Altcoin nieuws

Pyth Network lanceert realtime prijsfeeds op blockchain van Hedera
Deze crypto’s kunnen flink profiteren van de nieuwe Ethereum upgrade
Waarom stijgt de Uniswap koers ineens met 75%?
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Google Bard en ChatGPT: Dit is wanneer de Cardano een koers van $30 kan bereiken