Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Zwakke aandelenmarkt kan Bitcoin verder laten crashen

Bitcoin blijft het risico lopen zijn neerwaartse trend voort te zetten zolang de aandelenmarkt blijft dalen, zegt Glassnode.

Het analyseplatform beweerde dat handelaren met blootstelling aan zowel Bitcoin als de S&P 500 de cryptocurrency zouden kunnen gebruiken om hun verliezen op de Amerikaanse aandelenmarkt te compenseren.

BTC crasht met meer dan 20% – Bron: Tradingview

De verklaring van Glassnode verscheen toen zowel de Bitcoin als de S&P 500 vorige week tegelijkertijd daalden ten opzichte van een stijgende Amerikaanse dollar. De aandelenmarkten verloren maar liefst 7 procent in slechts twee dagen tijd, terwijl de BTC prijs met 20 procent crashte.


Tech aandelen gaan crashen

Victor Dergunov, de mede-oprichter van Albright Investment Group, vertelt dat hij denkt dat de aandelenmarkt verder kan dalen en dan vooral de tech aandelen.

“De top van Apple op woensdag was een veelbetekenend teken dat de markt zich klaarmaakte om flink te dalen”, schreef de analist. “Bovendien maakt het extreem snelle herstel het waarschijnlijk dat er nog meer verkopen zullen volgen. Mensen zullen hun winst willen veiligstellen. “

Hij deed een soortgelijke uitspraak over het aandeel Tesla.

Desalniettemin zei Dergunov dat een daling van de Amerikaanse aandelenmarkt dit keer de Bitcoin-prijs hoger zou kunnen duwen. Hij vertelt dat de recente correctie van BTC de meest bange investeerders in de markt van zich afschudde. Daaraan voegde hij toe dat de fundamentals nog steeds sterk genoeg zijn om bullish te zijn.

Ondertussen was de analyse van Glassnode gebaseerd op de enorme prijsdaling van Bitcoin in maart 2020. De cryptocurrency crashte met bijna 60 procent in slechts twee dagen tijd, omdat handelaren BTC verkochten om hun verliezen elders te dekken.

“Bitcoin heeft consequent een correlatie aangetoond met traditionele financiële markten naarmate het volwassener wordt”, schreef Glassnode in zijn laatste wekelijkse rapport. De neerwaartse prestaties van de S&P en de aandelenmarkt in het algemeen dreigen voor een grote crash te zorgen in de cryptomarkt, aangezien beleggers het risico verminderen en zich wenden tot hun crypto-bezit voor liquiditeit.”

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten