Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Zwitserland zegt dat het Russische crypto’s gaat bevriezen

Zwiterland is niet alleen één met de Europese Unie om Rusland sancties op te leggen, het gaat ook achter de crypto van de Russen aan.


Zwitserse bank komt met maatregelen

Volgens een rapport van vrijdag van de Financial Times is de Zwitserse regering van plan om crypto munten te bevriezen die eigendom zijn van Russische burgers en bedrijven binnen de Zwitserse grenzen. Deze bevriezing zou samenvallen met sancties die al door de Europese Unie zijn opgelegd. Dit alles is een reactie op de Russische invasie van Oekraïne.

Zoals de Financial Times meldt, zegt de Zwitserse minister van Financiën, Guy Parmelin, dat 223 Russen, waaronder naaste medewerkers van president Vladimir Poetin, hun bankrekeningen en fysieke activa de afgelopen week zijn geblokkeerd door Zwitserland. Het crypto verbod zijn een extra straf naast de al bestaande sancties van de EU.

Een functionaris bij het ministerie van Financiën vertelt de Financial Times dat het bevriezen van crypto noodzakelijk was. Zwitserland wil de integriteit van zijn blockchain industrie beschermen. Volgens een rapport van CVVC, waren er in december 2021 ongeveer 1.128 blockchain bedrijven in Zwitserland en het naburige vorstendom Liechtenstein.

Op woensdag heeft de Europese Unie plannen aangekondigd om het vermogen van Rusland om economische sancties te omzeilen met behulp van crypto valuta hard aan te pakken.

“We nemen maatregelen, met name met betrekking tot crypto valuta’s. Deze mogen niet worden gebruikt om de financiële sancties te omzeilen, waartoe door de 27 EU-landen is besloten, Aldus de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire.”


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Identificeren van crypto

Eerder waren er ook al oproepen aan exchanges zoals Coinbase en Binance om de Russische toegang tot crypto te verbieden en te bevriezen. Een exchange kan de toegang tot crypto bevriezen of beperken. Het zou moeilijker zijn als de crypto valuta in een cold storage of zelfbewarende wallet zit.

“Als iemand zijn crypto sleutel zelf vasthoudt, zal het vrijwel onmogelijk zijn om het te identificeren. Maar als ze crypto diensten gebruiken, fondsen, exchanges, enzovoort, dan kunnen we ons richten op deze punten,” Zo vertelde de functionaris aan de Financial Times.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten