Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Zwitserse plaats lanceert COVID-19-hulpprogramma ondersteund door Tezos

Wetzikon, een gemeente ten oosten van Zürich, Zwitserland, heeft een op de blockchain gebaseerd programma gelanceerd. Het programma zal ondersteuning bieden aan kleine- en middelgrote (lokale) bedrijven die door de wereldwijde COVID-19-pandemie nu geraakt zijn.


Speciale gemeentelijke corona kredietlijn

De Zwitserse gemeente heeft een speciale corona kredietlijn gemaakt speciaal voor dit soort ontwikkelingen. De gemeente wil nu 250.000 Zwitserse frank (ruim €233.000) via het blockchain programma verdelen over de ongeveer 25.000 inwoners die de gemeente kent. Dit door iedereen een voucher aan te bieden met een waarde van 10 Zwitserse frank.

Inwoners van de gemeente kunnen op eenvoudige wijze deze voucher in handen kunnen krijgen door het gebruik van een app. Deze app, genaamd ‘ecoo’ wordt momenteel getest door het blockchain-project.

Ecoo is naar verluidt ontworpen om entiteiten te helpen bij het verdelen van dit soort fondsen, in de vorm van munten en punten. Ecoo is ontwikkeld op de blockchain van Tezos (XTZ). Hierdoor worden de voordelen van de blockchain-technologie ingezet om in dit geval de financiële gevolgen van het corona-virus te bestrijden.


WetziKoins

De blockchain-app brengt een eigen cryptocurrency met zich mee, genaamd WetziKoins. Inwoners van de Zwitserse gemeente kunnen hun coupons omzetten in eenzelfde bedrag in WetziKoins, die vervolgens gebruikt kunnen worden voor aankopen bij lokale bedrijven. Deze lokale bedrijven kunnen vervolgens deze WetziKoins laten omzetten voor Zwitserse franken.

De app richt zich dan ook vooral op lokale bedrijven. Volgens de burgemeester van de Zwitserse gemeente is dit dan ook erg belangrijk. “Met de gevolgen van de wereldwijde COVID-19-pandemie is het belangrijk om op een duurzame manier op te treden, die de lokale economie ten gunste is”, aldus de burgemeester.

Hierbij is het dan ook van belang dat lokale winkels meer omzet genereren, in plaats van dat bijvoorbeeld grote online concerns dit doen. Hierom wordt nu geprobeerd om dergelijke lokale aankopen te motiveren.

Alhoewel dit een mooie stap is, heeft Wetzikon niet als enige gemeente onderzoek gedaan naar het gebruik van de blockchain-technologie als reactie op het Coronavirus. Zo heeft bijvoorbeeld de Bank of Canada centrale overheden eerder al opgeroepen om zich voor te bereiden op ‘Central Bank Digital Currencies’ (afgekort CBDC’s), als poring voor grensoverschrijdende (digitale) betalingen. Op deze manier kan het Corona-virus naar verluidt wereldwijd aangepakt worden.

Het is op dit moment nog niet bekend hoeveel inwoners van de Zwitserse gemeente gebruik zullen gaan maken van de op de blockchain gebaseerde (smartphone) applicatie.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten