PostFinance Logo
Bitcoin

Zwitserse staatsbank PostFinance gaat handel in Bitcoin aanbieden

PostFinance, een retailbank die volledig in handen is van de Zwitserse overheid, is bezig met de voorbereidingen om haar klanten de mogelijkheid te bieden om te handelen in en op te slaan in cryptocurrency.

Groeiende vraag naar crypto van klanten

Op 5 april kondigden PostFinance en de lokale cryptocurrency-bank Sygnum aan dat ze samenwerken om een reeks gereguleerde digitale activabankdiensten aan te bieden aan de klanten van PostFinance. Deze samenwerking stelt specifiek de klanten van PostFinance in staat om grote cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ethereum, te kopen, op te slaan en te verkopen.

De cryptodiensten worden mogelijk gemaakt door het institutionele business-to-business aanbod van Sygnum, dat banken toegang geeft tot de markt voor gereguleerde en conforme digitale producten. Het B2B-netwerk omvat meer dan 15 partnerbanken en ondersteunt een reeks cryptocurrencies, inclusief inkomstengenererende diensten zoals staking.

De overstap van PostFinance naar crypto is een reactie op een groeiende vraag van zijn klanten, merkte Philipp Merkt, chief investment officer van de bank, op en verklaarde:

Digitale activa zijn een integraal onderdeel geworden van de financiële wereld en onze klanten willen toegang tot deze markt bij PostFinance, hun vertrouwde huisbank.

Bekend om pro-crypto-standpunt

PostFinance, opgericht in 1906, is de financiële dienstverlener van Swiss Post, de nationale postdienst van Zwitserland. Het bedrijf is genoteerd aan de beurs en staat bekend om zijn pro-crypto-standpunt. Zo heeft het bijvoorbeeld zijn eigen crypto-bewaringsplatform ontwikkeld en digitale verzamelobjecten uitgegeven die gekoppeld zijn aan fysieke postzegels in 2021.

Opmerkelijk is dat de aankondiging van de crypto-handelsdiensten van PostFinance kort volgt op de lancering van Crypto Stamp 3.0 door Swiss Post. Dit is een nieuwe iteratie van cryptozegels met zowel fysieke als niet-fungibele tokenversies die zijn geïntegreerd met kunstmatige-intelligentietechnologie. De verwachting is dat de nieuwe cryptozegel van Swiss Post op 2 mei 2023 beschikbaar zal zijn.

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen