Crypto Mining Data Centre
Bitcoin

1.5 miljoen huizen kunnen van energie worden voorzien door energie die miners uit Texas teruggaven

Gedurende de winterstorm in Texas afgelopen december hebben Bitcoin-miners tot 1.500 megawatt aan energie teruggegeven aan het noodlijdende lokale net. Dit was op zijn beurt mogelijk dankzij de flexibiliteit van mining-activiteiten en de ondersteunende diensten, geleverd door de overheid.

Net stabiliseren tijdens piekvraag

De 1.500 megawatt aan energie die terug geleverd is aan het net, zou in theorie meer dan 1.5 miljoen kleine huizen kunnen verwarmen, of zo’n 300 grote ziekenhuizen volledig operationeel kunnen houden.

Alhoewel geen specifieke details naar buiten zijn gebracht over de exacte tijdsperiode waarin de miners deze stroom terug geleverd hebben, daalde de wereldwijde hashrate op 24 december wel met zo’n 30%.

De Amerikaanse staat vroeg aan piekverbruikers om hun verbruik tijdens de piekvraag te verminderen, om zo het net te stabiliseren. De miners in de staat leken hierop goed te reageren, door dit ook daadwerkelijk te doen.

Winterstorm zorgt voor problemen

In Noord-Amerika is de winterstorm erg heftig geweest. Dit heeft er ook voor gezorgd dat Binance zijn cloud mining-producten van 24 december tot 26 december moest stopzetten. De Verenigde Staten (VS) kende tijdens de dagen voor kerst extreme temperaturen, waardoor miljoenen mensen zonder stroom kwamen te zitten.

Om het netbalans zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen zijn er processen opgezet om grote energieverbruikers, waaronder crypto-miners, zo goed mogelijk kunnen worden aangesloten. Softwareleveranciers zijn hiernaast begonnen om tools beschikbaar te maken voor deze miners om de balans zo goed mogelijk te maken.

Met zijn aandeel van 14% in Bitcoin-hashrate behoort Texas tot de topstaten voor Bitcoin-mining in de VS, samen met New York (19,9%), Kentucky (18,7%) en Georgia (17,3%).

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen