1% van je geld in Bitcoin investeren is niet langer ‘gek’

Bitcoin vertegenwoordigt een investering in technologie en innovatie. de CEO van Morgan Creek Capital, genaamd Mark Yusko, beweert dat het een must have is in elke beleggings portefeuille. Dit vertelt hij in een interview met Max Keiser


Steeds meer grote fondsen kopen Bitcoins

Keiser merkte allereerst op dat de portefeuille met slechts 1% aan Bitcoin meer ‘alfa’ zijn. Met andere woorden, ze hebben zowat alle andere portefeuilles overtroffen de afgelopen vijf jaar.

Alpha vertegenwoordigt de prestaties van een portefeuille ten opzichte van een bepaalde benchmark. Portefeuille beheerders proberen alfa te creëeren door portefeuilles te diversifiëren om niet systematische risico’s uit de weg te gaan. Yusko zei het volgende in het interview:

“Het is ongelooflijk. Als je vijf jaar geleden 1% van alle investeringen in Bitcoin had gestopt zou je een enorme winst hebben gemaakt. Je neemt een half procent in aandelen weg en een half procent in obligaties en stopt het in BTC. In plaats van de 7,2% winst die ze maakten, zouden ze 9,2% of 200 basispunten meer hebben gemaakt. “

Volgens Yusko zal de Bitcoin prijs nooit naar $0,00 zakken. Wel wees hij er op dat Bitcoin één van de meest asymmetrische activa’s is die hij ooit in zijn carrière heeft gezien. Het komt steeds meer voor dat ook grote traditionele partijen geld Bitcoin in hun portfolio stoppen, vertelt hij.

“Over tien jaar kijken we terug en zeggen we dat je als pensioenfonds, of andere grote investeringspartij geld had moeten stoppen in Bitcoin. Dat kan bijna niet anders.”


BTC toont kracht

Er is inderdaad bewijs dat Bitcoin steeds meer wordt geaccepteerd door beleggers. Vooral omdat de prijs van Bitcoin momenteel op weg is naar de $10.000 dollar grens.

De volumes stijgen en er komt steeds meer interesse op de Chicago Mercantile Exchange. Ook komen er steeds meer institutionele beleggingsproducten en Bitcoin heeft de laatste jaren alle investeringen overtroffen, zelfs Amazon aandelen en goud. Mede hierdoor ziet Bitcoin er steeds aantrekkelijker uit voor beleggers.

Veel fondsbeheerders beschouwen Bitcoin nog steeds als een oplichterij, merkt Yusko op. Dit terwijl hij BTC juist bestempeld als een technologische evolutie, waarin Bitcoin een fundamentele rol gaat spelen.


Keiser: ”Je bezit een deel van het protocol”

Keiser en Yusko zijn het erover eens dat de meeste crypto valuta’s zullen mislukken. Echter denken zij wel dat Bitcoin en misschien een handvol andere crypto valuta’s een kans hebben om heel groot te worden. Keiser vertelt:

“Het BTC protocol is de toepassing. Deze is gelijk aan een mogelijkheid om aandelen te kopen in het concept van e-mail in de jaren negentig. Met Bitcoin heb je die mogelijkheid. Je bezit een deel van het protocol dat dominant is. “

Bitcoin heeft in het afgelopen decennium alle andere activa in waarde teruggebracht met bijna 9.000.000 procent. Tot nu toe is Bitcoin echter niet eens de best presterende activa. De Tesla aandelen zijn dit jaar met 38% gestegen vergeleken met de 30% van Bitcoin. BTC is een must in elke beleggersportefeuille. Juist omdat de munt een lage correlatie heeft met traditionele activa.