Bitcoin

Crypto is de best presterende beleggingscategorie ter wereld

Naarmate dat het jaar ten einde loopt zien we opnieuw dat cryptocurrencies beter presteren dan andere belangrijke beleggingscategorieën


Crypto zorgt voor enorm rendement dit jaar

Ondanks dat de cryptocurrency markt een stuk lager stond dan op de recordhoogte van eind 2017, hebben cryptocurrencies dit jaar weer uitzonderlijk goed gepresteerd. Vooral voor de grootste cryptomunten was 2019 een fenomenaal jaar. Mede door dit succesvolle jaar behoren crypto’s nog altijd tot één van de grootste succesverhalen van het decennium.

De cryptowereld staat steeds meer bekend als ‘s wereld toonaangevende beleggingscategorie om hoge winsten te behalen. De digitale munten hebben dit jaar een veel hoger rendement dat alle andere aandelen, grondstoffen en obligaties.

Ook Ryan Alfred, mede-oprichter van Digital Assets Data, vertelt dat crypto’s dit jaar een enorm hoog rendement hebben behaald.

“Als we kijken naar de prestaties van de top tien grootste crypto tokens, zien we dat ze veel beter gepresteerd hebben dan andere grote aandeel categorieën.”


Vooral Bitcoin heeft goed gepresteerd

De grote cryptomunten hebben dit jaar dus een enorm hoog rendement, al begon dit jaar zeker niet op die manier. In februari zag het er vrij somber uit voor de top 1o crypto’s. Het rendement lag toen ver onder het rendement van de traditionele aandelen. Echter, het sentiment begon in maart te verbeteren en tegen het midden van het jaar liepen crypto’s ver voor op de traditionele beleggingscategorieën.

Die kloof is naarmate het jaar gevorderd is weer wat kleiner geworden. Maar toch hebben cryptocurrencies aanzienlijk beter gepresteerd dan andere beleggingen dit jaar.

Het hoge rendement van crypto dit jaar heeft vooral te maken met de rally van Bitcoin. De grootste cryptomunt ter wereld is met 100 procent gestegen in het jaar 2019. Ethereum is met 35 procent gestegen. Opvallend is dat XRP 25 procent minder waard is dan op 1 januari 2019.

 

Bitcoin nieuws

Koersdalingen Bitcoin maken optie-handelaren niet bang
Bitcoin hard onderuit, maar er is hoop
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie