Bitcoin (BTC) Lightning Network
Bitcoin

108 miljoen gebruikers van Coinbase krijgen toegang tot Bitcoin Lightning Network

Coinbase is heel dichtbij de integratie van het Bitcoin Lightning Network op zijn platform dankzij een nieuwe samenwerking met Lightspark, een door voormalig PayPal president David Marcus opgericht bedrijf.

Via een tweet laat Coinbase CEO Brian Armstrong weten dat de integratie van het Lightning Network “binnenkort” zal plaatsvinden.

Daarmee krijgen de 108 miljoen gebruikers van Coinbase toegang tot de layer-2 oplossing voor Bitcoin en kunnen zij goedkoop en snel Bitcoin-transacties versturen.

Goed voor Bitcoin

De integratie van het Lightning Network op Coinbase is goed voor Bitcoin. Dankzij de integratie kunnen gebruikers van het beursplatform transacties doen via deze tweede laag op Bitcoin, wat betekent dat er minder transacties op de basis-blockchain van Bitcoin zullen plaatsvinden.

Dat zorgt voor meer vrije ruimte in de blokken, waardoor de transactiekosten op Bitcoin zullen dalen. Miners zullen daar minder blij mee zijn, maar voor gebruikers is dit uiteraard een positieve ontwikkeling.

Lightspark is een bedrijf dat helpt om de complexiteit van het Lightning Network weg te nemen, waardoor het makkelijker wordt voor partijen als Coinbase om een node te draaien en veilig transacties te versturen en ontvangen.

Volgens River, een bedrijf dat zich specialiseert in Bitcoin, zijn ongeveer 99,7 procent van de transacties op het Lightning Network succesvol. Zij kwamen tot dit percentage op basis van een meting over 308.000 Lightning-transacties op hun platform in oktober.

Waarom kunnen Lightning-transacties falen?

De voornaamste reden voor het falen van Lightning-transacties is het niet kunnen vinden van een betaalroute. Er moet voldoende liquiditeit in het netwerk zitten tussen de betaler en de ontvanger om een transactie succesvol te maken.

Daarom is het voor nodes belangrijk om verbonden te zijn met grote partijen en om die reden is het ook goed voor het netwerk als grote jongens als Coinbase zich aansluiten.

Een gemiddelde transactie op het Lightning Network is volgens River goed voor 44.700 satoshis of 11,84 dollar. In september waren er volgens River tussen de 279.000 tot 1,1 miljoen gebruikers actief op het Lightning Network.

Binance, de grootste concurrent van Coinbase, was het beursplatform voor en integreerde het Bitcoin Lightning Network al in juli 2023.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging