Walmart_exterior
Altcoin,, Trending

Walmart China gaat VeChain’s Thor-netwerk gebruiken voor volgen voedsel

In een persbericht heeft Vechain bekend gemaakt dat de Walmart in China van plan is om de Thor-blockchain te gebruiken om voedsel te volgen.


Joint Venture

Om het voedsel te volgen, is Walmart China van plan om een joint venture op te richten; Walmart China Blockchain Traceability. Deze joint venture wordt opgezet in samenwerking met Walmart China, VeChain en PricewaterhouseCoopers. De laatste partij is een rundveebedrijf en leverancier van o.a. Walmart.


Meer dan 120 producten

Op dit moment heeft Walmart China al 23 productlijnen onthuld die gevolgd zullen gaan worden door het nieuwe systeem. Het bedrijf is hiernaast nog van plan om hier nog 100 aan toe te voegen. Hierdoor zal het totaalaanbod van door de blockchain-gevolgde items over de 120 zijn.


De helft van de vlees verkopen

Naar verwachting zal ongeveer 50% van het totaal verkochte vlees traceerbaar worden. Bij groenten wordt verwacht dat dit iets lager is; ongeveer 40% van alle verkochte groente zal worden gevolgd door het nieuwe systeem. Bij de schaal- en schelpdieren wordt verwacht dat de blockchain het laagste aandeel heeft met 12,5%. Hoe hoog alles uiteindelijk gaat uitvallen valt nog te bezien.