bitcoin koers
Bitcoin

$1,2 miljard aan Bitcoin is nu verplaatst naar Ethereum

De hoeveelheid aan Bitcoin die werd omgezet in op Ethereum gebaseerde ERC-20-tokens bedroeg $1,2 miljard. Deze gegevens kwamen via van Dune Analytics. Dit betekent dat 0,5% van de volledige marktkapitalisatie van de Bitcoin is geporteerd naar de Ethereum-blockchain. Bovendien is dit gelijk aan 3% van de gehele marktkapitalisatie van Ethereum.


De ERC-20-token

Dit is de meeste Bitcoin die tot nu toe is overgezet naar de Ethereum-blockchain. Een paar weken geleden was dat nog maar de helft van wat het nu is, met iets meer dan $500 miljoen.

De Bitcoin blockchain is niet gelijk aan de Ethereum blockchain. Echter is het mogelijk om de Bitcoin in bepaalde protocollen te gebruiken en een op Ethereum gebaseerde Bitcoin te ontvangen. Dit zijn de ERC-20-tokens, de tokens op Ethereum die de Bitcoin vertegenwoordigen.


DeFi nieuwe grote item van deze zomer

Populaire opties zijn onder meer wBTC, renBTC en de nieuw gelanceerde tBTC. Sommige, zoals wBTC, zijn custodial, wat betekent dat je jouw Bitcoin aan een bedrijf geeft en zij je in ruil daarvoor wBTC, ook wel bekend als Wrapped Bitcoin, geven. Anderen, zoals tBTC, zijn niet-custodial, wat betekent dat je jouw Bitcoin aan een protocol geeft en de code je tBTC bezorgt.

Mensen zouden de Bitcoin kunnen overdragen naar Ethereum om te genieten van het volledige spectrum van gedecentraliseerde financiële (DeFi) -producten. Voorbeelden hiervan zijn niet-custodial leenprotocollen en gedecentraliseerde exchanges. Dit soort cryptolening- en opbrengst genererende diensten zijn anders grotendeels niet beschikbaar voor Bitcoin houders.

DeFi is het grote, nieuwe item van deze zomer. Het is gedeeltelijk verantwoordelijk voor de Ethereum bull run van deze zomer. Op dit moment zit $10,5 miljard vast in smart DeFi-contracten. De stijging is te danken aan het nieuwe distributie mechanisme voor tokens, zoals het uitgeven van zogenaamde governance-tokens. Dit zijn tokens waarmee houders kunnen stemmen over voorstellen om het netwerk te updaten.

wBTC is de meest populaire synthetische Bitcoin op Ethereum. Het geniet 73,6% van het aanbod op de markt. renBTC heeft 18,4% en Huobi BTC, of hBTC, heeft 4,2%.

 

Bitcoin nieuws

Zorgen over Bitcoin-optiecontracten: Dreigt minder vraag naar fysieke BTC door papieren derivaten?
Crypto analist: Bitcoin bullmarkt is nog niet begonnen
Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen