Newsbit

China bitcoin

22 duizend nieuwe Bitcoin adressen nu China crypto promoot

China bitcoin

Uit gegevens blijkt dat er 22.000 nieuwe Bitcoin adressen op één dag zijn gecreëerd. Het lijkt er op dat China achter deze enorme piek van nieuwe BTC adressen zit nu de autoriteiten een marketingcampagne lanceren in het voordeel van crypto.


Veel nieuwe Bitcoin adressen

In een reeks tweets benadrukte analist Cole Garner dat er vorige week een recordgroei in nieuwe BTC-adressen te zien was.

Aan de hand van gegevens van Glassnode, merkte Garner op dat er op één dag alleen al ongeveer 22.000 nieuwe Bitcoin adressen verschenen. Het normale niveau is tussen de 5.000 en 10.000 per dag.

Aantal BTC adressen groeit – Bron: Glassnode

Garner bouwde voort op andere recente inzichten van statisticus Willy Woo. Eind vorige maand beschreef Woo ook al een piek in activiteit door nieuwe deelnemers die naar BTC komen. Nieuwe adressen zijn een belangrijke volume-indicator, vervolgde Garner, en prijsactie zou moeten volgen. “Volume gaat vooraf aan prijs”, schreef hij.


Chinese media roemen cryptocurrencies

De bron van de nieuwe adressen is niet met zekerheid vast te stellen. China vormt echter de beste gok, aangezien een veel gemelde mediacampagne in de laatste week van september cryptocurrency de best presterende aandeel van 2020 noemde.

“Vorige week begon de Chinese regering een gecoördineerde marketingcampagne om de psyche van Chinese retailbeleggers te richten op crypto. Ja, dit is echt aan het gebeuren.”

Dit trok ook de aandacht van Dovey Wan. Ze vertelde het volgende over de campagne:

“Het is zeldzaam om zo’n gecoördineerde inspanning te zien”, merkte ze destijds op.

China wordt van oudsher gezien als een vijandige omgeving als het gaat om het vermogen van consumenten om met cryptocurrency om te gaan. Een verbod uit 2017 blijft van kracht, met transacties die beperkt zijn tot over-the-counter of OTC-transacties, ondanks dat de mijnbouwactiviteiten openlijk doorgaan. Dat China nu positief is over cryptocurrencies kan dus wel eens heel erg bullish zijn.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top