Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De Chainlink koers is sinds begin dit jaar met 480% gestegen. In dit artikel lees je wat de prijsstijging heeft veroorzaakt.
Chainlink is de afgelopen maanden veel in het nieuws geweest. Als het niet ging over de enorme prijsstijging, dan ging het wel over de nieuwe partnerschappen die gesloten werden. Wanneer een cryptomunt zo snel stijgt, beginnen investeerders te speculeren wat de reden is.
Meestal is de populairste verklaring dat het bedrijf achter de munt de prijs kunstmatig laat stijgen. In dit artikel bekijken we een aantal statistieken om te kijken of dit bij Chainlink ook het geval is of dat de groei op een andere manier te verklaren is. Om dit te doen bekijken we drie belangrijke statistieken.
Het aantal dagelijkse actieve Chainlink adressen is gestegen van 970 op 1 januari tot 14.255 op 13 juli. Dat is een groei van bijna 1.500%. De munt heeft dus enorm veel populariteit gewonnen. Handelaren zijn massaal ingestapt om de token te kunnen verhandelen.
Ook is in dezelfde periode is het aantal adressen met positieve saldi verdubbeld, terwijl het aantal LINK tokens dat op exchanges is opgeslagen, is afgenomen met 14 miljoen oftewel 16%. Chainlink heeft een zeer betrokken gemeenschap en we zien dat steeds meer investeerders de munten verzamelen.
Deze drie statistieken laten dus zien dat het een fundamenteel onderbouwde prijsstijging is en niet slechts een kunstmatige prijsstijging.
Er zijn nog twee andere waarnemingen om te overwegen. Meer dan de helft van het circulerende aanbod van LINK zit namelijk in smart contracten. Onlangs beweerde Michael Anderson, mede-oprichter van Framework Ventures, dat dit een van de belangrijkste redenen is voor de prijsstijging.
Een ander interessant feit over LINK is dat de munt enorm groot is op Binance. Van alle exchanges die door Glassnode worden bijgehouden, heeft Binance het overgrote deel van het token aanbod. Dit kan waarschijnlijk worden verklaard door de beschikbaarheid van LINK-futures op de exchange. Binance domineert het handelsvolume van LINK en deze statistiek is in de loop van de tijd alleen maar toegenomen.
Het lijkt er dus op dat de prijsstijging van Chainlink geen pump and dump-patroon is maar een fundamenteel onderbouwde prijsstijging.