crypto analist
Altcoin

3 Crypto’s die flink in waarde kunnen stijgen in 2024

In 2023 ondervond de cryptosector aanzienlijke schommelingen. Aanvankelijk bereikte de markt een dieptepunt, met name toen de koers van Bitcoin (BTC) daalde tot rond de $16.000. Desondanks was er in de loop van het jaar een opmerkelijk herstel, waarbij veel cryptoprojecten tegen het einde aanzienlijke winsten noteerden.

Het jaar 2024 startte veelbelovend met de introductie van diverse Bitcoin Spot exchange-traded funds (ETFs), maar deze initiële opwinding werd later getemperd door een flinke koersdaling. Hoewel het toekomstbeeld voor 2024 onzeker blijft, heeft Newsbit een lijst samengesteld van drie cryptomunten die dit jaar een aanzienlijke waardestijging kunnen ervaren.

Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX) is een blockchainplatform dat uitblinkt door zijn hoge verwerkingssnelheid, lage transactiekosten en snelle bevestigingstijden. Dit platform is specifiek ontworpen om een schaalbare en efficiënte oplossing te bieden voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en financiële toepassingen.

Een van de unieke kenmerken van Avalanche is het consensusmechanisme dat de integratie van verschillende blockchains binnen één netwerk mogelijk maakt. Dit zorgt voor een grote mate van flexibiliteit en aanpasbaarheid voor diverse gebruiksscenario’s.

In 2023 ervoer Avalanche een opvallende waardeontwikkeling: het bereikte een dieptepunt van ongeveer $9, maar klom daarna naar een hoogtepunt van $49,42. Deze indrukwekkende stijging van ongeveer 450% positioneerde Avalanche als een van de meest opmerkelijke stijgers in de cryptomarkt.

Solana (SOL)

Solana (SOL) verdient zeker een plek in deze lijst. Als een sterke concurrent van Ethereum (ETH), maakte Solana in 2023 een indrukwekkende terugkeer in de top 10 van cryptocurrencies qua marktkapitalisatie, waarbij het zelfs opklom naar de 5e positie. Deze comeback kan gezien worden als een verhaal van veerkracht en doorzettingsvermogen.

Begin 2023 bevond Solana zich op een laagtepunt, met een waarde van slechts $9,60. Maar tegen het einde van het jaar, in december, bereikte het een piek van $121. Deze stijging, goed voor meer dan 1.150%, toont aan dat Solana sterk kan presteren in een positieve marktomgeving en dat het zijn plaats in de cryptowereld heeft heroverd.

Ethereum Classic (ETC)

Tot slot richten we onze aandacht op Ethereum Classic (ETC), een hard fork van Ethereum (ETH). oewel Ethereum Classic qua marktkapitalisatie aanzienlijk kleiner is dan Ethereum – met slechts 1,2% van diens grootte – heeft het desondanks opmerkelijke stijgingen in waarde laten zien. Deze stijgingen lijken voornamelijk gedreven door de speculatie rondom de lancering van een Ethereum Spot ETF, na het succes van soortgelijke Bitcoin ETF’s.

Voor investeerders die het nieuws nauwgezet volgen, biedt dit kansen om aanzienlijke winsten te boeken door strategisch te handelen op basis van deze ontwikkelingen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Avalanche of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten