bitcoin etf
Bitcoin

3 dingen die een sterke juli-maand kunnen verpesten voor Bitcoin

Bitcoin is de maand juli sterk begonnen en staat op het moment van schrijven op een plus van 4,25% over de afgelopen 24 uur. Daarmee klokt de digitale munt binnen op een koers van 63.326 dollar. Maar er zijn op dit moment drie dingen die de Bitcoin koers bedreigen.

De miljarden van Mt. Gox

Als eerste de veelbesproken miljarden dollars aan Bitcoin van Mt. Gox die deze week naar de crediteuren gaan. In totaal zal het geïmplodeerde beursplatform 140.000 Bitcoin uitdelen in juli.

Uiteindelijk moet nog maar blijken hoeveel er daarvan op de markt komen. Mensen zijn er heel bang voor, maar de kans is aanwezig dat het hiermee om doorgewinterde hodlers gaat. Deze mensen “wachten” immers al sinds 2014 op hun Bitcoin.

Het kan bijna niet dat ze tot die tijd niets anders gedaan hebben en bijvoorbeeld niet meer Bitcoin kochten. Maar goed, het zou in theorie voor een enorme dump kunnen zorgen.

Bitcoiners nemen winst

Als tweede bedreiging voor de Bitcoin koers zien we dat steeds meer mensen winst nemen. De Adjusted Spent Output Profit Ration (aSOPR) – wat meet in hoeverre transacties op winst of verlies staan – geeft een score van 1,03.

Een score van hoger dan 1 betekent dat mensen hun Bitcoin met winst doorverkopen. Dat zou door de stijging van 4% van vannacht weleens kunnen toenemen.

Gevaarlijke constructie op de 4-uur grafiek

Daarnaast is er momenteel sprake van een gevaarlijke constructie op de 4-uur grafiek voor Bitcoin. De analisten van Cointelegraph zien daar de vorming van een zogenaamde bull pennant, die op het punt van breken staan naar de onderkant; zo is hun lezing van de situatie.

Grappig genoeg werd die enkele uren geleden gepubliceerd en lijken we nu boven die pennant uitgebroken. Wat dat betreft is dit gevaar hopelijk van tafel, want dit patroon hintte volgens hen op een Bitcoin koers van 56.000 dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers