Newsbit

Blockchain

$3 miljard blockchain obligatie uit notering gehaald door Chinese bank

Blockchain

Onlangs werd bekend dat de ‘China Construction Bank’, ofwel de CCB, voor $3 miljard aan blockchain obligaties ging uitgeven. Nu lijkt dat dit project vertraging opgelopen heeft. Hierdoor is deze obligatie voor nu weer ingetrokken. Verwacht wordt echter dat binnen enkele maanden het project weer hervat zal worden.


Blockchain obligatieproject gepauzeerd

Dit blijkt uit nieuws afkomstig van de Fusang Exchange, een cryptocurrency exchange uit Maleisië. Deze exchange zou de obligatie voor de bank noteren, maar deze zou voor nu zijn ingetrokken op verzoek van de uitgever. Hiermee is het blockchain obligatieproject voor nu gepauzeerd.

De CCB zou dit verzoek vandaag, 23 november, hebben gemaakt. De op de blockchain gebaseerde obligaties zouden worden uitgegeven door Longbond Ltd., een platform dat ontworpen is voor de uitgifte van digitale obligaties. Alhoewel dit platform al zo goed als af is, hebben zij nu voldoende tijd om alles volledig op orde te krijgen voordat een nieuwe uitgifte gaat plaatsvinden.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Vanaf 13 november eigenlijk al verhandelbaar

Oorspronkelijk was het idee dat de obligatie vanaf 13 november 2020 al kon worden verhandeld. Er zou voor $3 miljard aan blockchain obligaties worden uitgegeven om dit mogelijk te maken, via de cryptocurrency exchange van Fusang, met een initiële lancering van bijna $60 miljoen.

Later werd gesuggereerd dat, aangezien de obligatie getokeniseerd zou worden en vervolgens zou worden verhandeld op een crypto-exchange, potentiële kopers eerst Bitcoin (BTC) of andere crypto’s moest aanschaffen voordat zij de obligatie überhaupt konden kopen. Dit leverde de nodige kritiek op. De CCB reageerde hier echter op en gaf aan dat de obligatie direct, zonder eerst andere crypto’s aan te schaffen, kon worden verhandeld.

Alhoewel duidelijk geworden is dat het blockchain obligatieproject vertraging opgelopen heeft, is niet bekend wanneer de Chinese bank van plan is om de obligaties nu uit te gaan geven.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top