Bitcoin Nieuws

3 redenen om nu bullish te zijn over Bitcoin

Het timen van de markt en zeker het timen van de bodem is onmogelijk, maar verschillende technische- en on-chain indicatoren suggereren dat het tijd is om te kopen. De Bitcoin koers zit al maanden in een neerwaartse trend, maar vaak doen de beste koopkansen zich voor in perioden dat niemand over Bitcoin praat.

De twee-jaar MA Multiplier

De Bitcoin koers staat momenteel ruim 70 procent onder de all-time high van 69.000 dollar. In de bearmarkt van 2021 verloor Bitcoin 55 procent ten opzichte van de all-time high, in maart 2020 viel de koers met 71 procent en in december 2018 ging het om 84 procent. Hoewel de huidige correctie extreem is, valt het in vergelijking met vorige bearmarkten zeker niet buiten de norm.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin weer onder het 2-jarig voortschrijdend gemiddelde en in het verleden is dat vaak een goed koopmoment geweest. Uiteraard moet je bedenken dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst, maar het is een hoopvolle statistiek. Ook in het verleden was de paniek op deze momenten groot, maar het herstel in de 12 maanden daarna nog groter.

De gouden-ratio multiplier

Een andere interessante indicator die gebaseerd is op bewegende gemiddelden en de Fibonacci-sequentie suggereert ook dat de Bitcoin koers momenteel ondergewaardeerd is. Volgens LookIntoBitcoin oprichter Philip Swift geeft deze indicator de adoptiecurve en marktcycli van Bitcoin weer om een indicatie te geven van het koersverloop op de midden tot lange termijn. Om dit te doen maakt de indicator gebruik van veelvouden van het 350-daagse voortschrijdend gemiddelde.

“Het is een effectieve tool, omdat het kan laten zien wanneer de markt teveel naar boven of teveel naar beneden is bewogen binnen de context van de adoptiecurve en de marktcycli”, aldus Philip Swift. Op het moment van schrijven bevindt de koers zich wat dit betreft op een extreem dieptepunt en vaak zijn dat goede momenten geweest om rustig bij te kopen.

Bitcoin’s MVRV Z-score

Een andere on-chain indicator, de MVRV Z-score, heeft zijn laagste punt sinds 2015 bereikt. Deze indicator is simpelweg een verhouding tussen de huidige market cap van Bitcoin en de Realized Market Cap. In gewone mensentaal geeft deze indicator de verhouding tussen de koers die mensen voor hun Bitcoin betaald hebben en de huidige koers. De drie laagste MVRV Z-scores waren in maart 2015, toen Bitcoin op 250 dollar handelde, in februari 2019, toen Bitcoin de bodem van 3.500 dollar bereikte en deze week.

Dit betekent dat mensen hun Bitcoin momenteel tegen een groot verlies verkopen. “Als de marktwaarde van Bitcoin significant hoger is dan de Realized Price, dan betekent dat vaak dat we op een top zitten en andersom. Op het moment van schrijven zitten we wat deze indicator betreft ook onbetwistbaar op een bodem. In hoeverre dit daadwerkelijk de bodem is kan alleen de tijd ons leren.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten