Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

3 redenen waarom analisten denken dat Bitcoin naar $15k gaat stijge

De Bitcoin prijs steeg vannacht even tot boven de $10.000, waarmee het een enorm herstel van zijn dieptepunt van $3.600 in maart heeft voltooid. Verschillende traders zijn van mening dat de koersstijging pas net begint aangezien er een aantal belangrijke positieve factoren samenkomen dit jaar.

Puur op basis van technische gegevens verwachten analisten dat de Bitcoin prijs in het derde kwartaal van 2020 tot $15.000 zal stijgen. Historisch gezien is $10.000 een psychologisch grens voor de BTC. Een sterke uitbraak boven zo’n belangrijk prijsniveau kan leiden tot een grote prijsstijging. Dit zou een rally richting de $15.000 mogelijk maken.


Bij $14.000 – $15.000 ligt een sterke weerstand

Bitcoin doorbrak gisteren een belangrijke cyclus die teruggaat tot december 2017. Als de munt vandaag de $10.500 weerstand weet te doorbreken zou dat een begin van een nieuwe cyclus bevestigen. Dit zou een sterke basis vormen voor een nieuwe sterke prijsstijging.

In 2019 steeg de Bitcoin koers al eens tot een hoogtepunt van $14.000. Ook op december 2017 sloten de maandelijkse candles in de grafiek op de $14.000. Dit geeft aan dat er op dit niveau een sterke weerstand ligt. BTC zal waarschijnlijk moeite hebben om deze zomaar te doorbreken.

Als de Bitcoin-prijs de weerstand van $10.500 weet te doorbreken, of boven $9.500 consolideert, zou het BTC instaat stellen om deze $14.000 weerstand te testen. Gezien BTC vaak de neiging heeft om iets verder te stijgen dan het weerstandsniveau en vervolgens weer wat terug te zakken kan de koers zelfs even stijgen tot $15.000.

BTC/USD – maandelijkse grafiek

Wat voor invloed heeft de Bitcoin halving?

Het is niet alleen interessant om te kijken naar de grafieken. Het is belangrijk om fundamentele factoren mee te wegen wanneer je een prijsvoorspelling maakt. Eén van de belangrijkste fundamentele factoren is de Bitcoin halving die over minder dan 4 dagen plaats zal vinden.

Historisch gezien zien we 10 tot 11 maanden na de halving een enorme prijsstijging tussen den 1.200% en 6.000%. Dit gegeven in ons achterhoofd houdend is de kans dus zeker aanwezig dat de BTC prijs flink zal stijgen. De halving in combinatie met andere fundamentele factoren zal ervoor kunnen zorgen dat we een positieve trend gaan zien op lange termijn. Het crypto onderzoeksbureau genaamd Santimant schreef:

“BTC is net voor het eerst sinds half februari boven de $10.000 gekomen en een minder gewaardeerd aspect van deze indrukwekkende prijsstijging (overschaduwd door halverend nieuws) is het feit dat de ontwikkelingsactiviteit van Bitcoin met name in 2020 is gegroeid.”


Steeds meer vraag naar Bitcoins

Nog een belangrijke fundamentele factor is de vraag naar Bitcoins. Steeds meer individuele en institutionele investeerders lijken geïnteresseerd om te investeren in de grootste cryptocurrency.

Volgens het kwartaal rapport van Grayscale was 88% van de instroom in zijn producten afkomstig van institutionele instellingen. Dat betekent dat deze grote instellingen van januari tot maart $443 miljoen hebben geïnvesteerd in de cryptomarkt.

De institutionele vraag zal waarschijnlijk alleen maar verder toenemen als gevolg van het besluit van hedgefondsmanager Paul Tudor Jones om in Bitcoin te investeren, waarbij BTC wordt beschreven als een afdekking tegen inflatie.

De optimistische technische structuur van Bitcoin, de stijgende institutionele en individuele vraag en het effect van de halvering zouden BTC in het derde kwartaal van 2020 naar nieuwe hoogtepunten kunnen brengen.

 

Bitcoin nieuws

Amerikaanse Bitcoin ETF’s trekken $400 miljoen aan: Beste week sinds augustus
President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom