Bitcoin

3 redenen waarom Bitcoin naar $9000 gaat stijgen

Na deze week niet al te sterk te zijn begonnen, slaagde Bitcoin er woensdag in om een comeback te maken. De Bitcoin koers steeg binnen een paar uur met 6% tot $7.150. Deze rally liquideerde meer dan $10 miljoen aan shortposities. Ook vandaag zien we de prijs weer stijgen en analisten verwachten dat deze stijging de koers tot grote hoogte kan brengen.


Bitcoin rally in de maak

Een samenvloeiing van positieve fundamentele en technische factoren duidt erop dat de Bitcoin koers nog verder gaat stijgen. Het is lastig te bepalen tot hoe hoog de koers kan stijgen maar verschillende analisten verwachten dat de prijs kan oplopen tot de $9.000 en $10.000.

Er zijn een aantal belangrijke factoren waarom de koers flink kan gaan stijgen. Zo zien we dat de hash rate enorm sterk hersteld is sinds de crash die plaatsvond in maart. De hash rate is gestegen van 94 TH/ S naar 115 TH/ S. Dit ligt niet veel lager dan het hoogste punt ooit.

Het is een sterk signaal dat laat zien dat er een Bitcoin bull run in de maak is. Het lijkt er namelijk op dat de miners anticiperen op een flinke prijsstijging.


Crypto kan profiteren van nieuwe wet

Een andere belangrijke reden voor een nieuwe bull run zijn de enorme stimuleringspakketten die de centrale banken over de hele wereld uitgeven. Zo heeft keurde de Amerikaanse Senaat op 21 april een aanvullend pakket van $484 miljard goed. Dit kwam bovenop de stimulans van $2 biljoen die het in maart al had goedgekeurd.

Hoewel het nog niet wettelijk is, zoals bij het vorige pakket, wordt het naar verwachting de komende dagen door alle partijen ondersteund.

Bitcoin profiteert hiervan vanwege de correlatie met de S&P 500. De aandelenmarkt bereikte een dieptepunt rond de tijd dat het wetsvoorstel van $ 2 biljoen actief werd. In de weken daarop steeg het met met 30%.

Bovendien zeggen Bitcoin voorstanders dat deze stimulus pakketten een extra voordeel hebben doordat ze de waardepropositie van schaarse en gedecentraliseerde crypto valuta’s vergroten. Dit komt omdat deze maatregelen laten zien hoe gemakkelijk geld uit het niets kan worden gedrukt.

Of de analisten gelijk gaan hebben met hun voorspelling van $9.000 tot $10.000 is nog even afwachten. Het begint er in ieder geval steeds meer op te lijken dat er genoeg bullish momentum is om een mooie prijsstijging te veroorzaken.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom