Bitcoin koers crash
Bitcoin

3 redenen waarom de prijs van Bitcoin plotseling 7% daalde

Bitcoin-miners die hun BTC tokens verkopen en een sterkere dollar zijn enkele van de redenen waarom de Bitcoin prijs tot onder de $11.000 is gecrasht vandaag.


Drie sleutelfactoren

De Bitcoin prijs daalde in minder dan twee uur tijd met maar liefst 7 procent. De crash zorgde ervoor dat er voor meer dan $100 miljoen aan long-contracten werden geliquideerd. Alleen al op BitMEX vaagde de crash bijna 99 miljoen dollar aan longs weg.

Drie sleutelfactoren hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat de Bitcoin-prijs is gedaald: Verkoopdruk van miners, de sterkte van de Amerikaanse dollar en de grote technische weerstand.

Bitcoin koers crasht – Bron: Tradingview

De verkoopdruk van miners

Zoals eerder vandaag gemeld, sturen grootschalige minerpools de afgelopen dagen meer dan normale hoeveelheden BTC naar exchanges.

Gegevens laten zien dat miners zich aan het voorbereiden waren om hun Bitcoins te verkopen, wat de verkoopdruk op de markten verhoogde. Ki Young-Ju, de CEO van CryptoQuant, schreef:

“Miners sturen periodiek een bepaalde hoeveelheid BTC naar exchanges dus ze hebben al een grote hoeveelheid BTC op de exchange. Telkens wanneer ze besloten om te verkopen, lijkt het erop dat ze een relatief groot aantal BTC’s naar andere portefeuilles verplaatsen, en sommige gaan naar exchanges.”

Miners vertegenwoordigen één van de twee bronnen van externe verkoopdruk op de Bitcoin-markt. Wanneer miners hun bezit beginnen te verkopen, kan dit aanzienlijke druk op BTC uitoefenen.


Stijging van de Amerikaanse dollar

Gedurende de afgelopen drie dagen is de Amerikaanse dollar gestegen ten opzichte van andere reservevaluta’s. De dollar vertoonde een bijzonder sterk momentum ten opzichte van de euro.

Zoals eerder gemeld,waarschuwde de Europese Centrale Bank (ECB) dat de euro te duur is geworden. De waarschuwing van de ECB deed de markten opschrikken en veroorzaakte een uitverkoop van de euro, omdat beleggers bang waren voor het opleggen van beperkingen.

Toen de dollar begon te stijgen vanuit een meerjarig ondersteuningsgebied, daalden zowel Bitcoin als goud scherp.


De sterke weerstandszone

Het bereik van $12.000 tot $12.500 fungeert sinds 2018 als een sterk weerstandsgebied voor Bitcoin. De BTC-prijs testte voor de vierde keer in een relatief korte periode het weerstandsniveau van $12.000. Dat heeft mogelijk geleid tot een reactie van verkopers, wat heeft bijgedragen aan de crash van de Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?