Bitcoin

Slecht voor Bitcoin: de USD herstelt zich

De Amerikaanse dollar herstelt zich vanaf een cruciaal meerjarig ondersteuningsgebied. Dit zorgt ervoor dat de prijs van Bitcoin en goud beide dalen.


De paradox treedt weer in werking

De Amerikaanse dollar begint te herstellen van een meerjarig ondersteuningsniveau. Tegelijkertijd zijn de prijzen van zowel Bitcoin (BTC) als goud gedaald.

Bovendien stimuleert de waarschuwing van de Europese Centrale Bank (ECB) over de deflatie van de euro de rally van de dollar verder.

Bitcoin- en goudprijzen reageren negatief op de stijgende dollar omdat dit ervoor zorgt dat investeerders uit de safe-have assets stappen. Daarnaast is het zo dat wanneer de dollarwaarde stijgt, de waarde van BTC ten opzichte van de dollar automatisch daalt.

Sinds de dollar steeg vanaf 1 september, daalde de prijs van Bitcoin van $12.086 tot slechts $ 10.650. Goud kreeg een vergelijkbare respons en daalde de afgelopen twee dagen met bijna 1,8%.

De dollar koers stijgt – Bron: Twitter

De dollar zal blijvenstijgen

Op korte termijn verwachten analisten over het algemeen dat het momentum van de dollar zal versterken. Deze week zei de ECB dat ze de stijgende euro willen compenseren door de export te beheersen en meer monetaire stimuleringsmaatregelen aan te moedigen.

Valuta-analisten zijn van mening dat de ECB deflatie van de euro kan temperen. Op korte termijn zou dat ertoe kunnen leiden dat de dollar stijgt, wat de verkoopdruk op Bitcoin en goud zou kunnen uitoefenen. Analist Lee Hardman zei:

“Over het algemeen suggereren de commentaren dat een onmiddellijke beleidsreactie van de ECB om de euro te helpen verzwakken onwaarschijnlijk lijkt, en dat ze voorlopig meer zullen vertrouwen op ‘jawboning’ om de sterkte van de euro te temperen.”

Echter, verschillende FX-strategen voorspelden dat de euro na een aanvankelijke stijging ten opzichte van de dollar zou dalen. In een notitie aan klanten zei Arkera, de wereldwijde macrostrateeg van Viraj Patel, dat de euro de “pijngrens” van beleidsmakers nadert.

Of de trend van de herstellende dollar zich voortzet, blijft onzeker. Voorlopig, gezien de kracht van het herstel van de dollar, blijven bitcoin-handelaren echter bearish.

Verschillende handelaren vertellen nu dat er een ondersteuning ligt tussen de $10.600 en $10.800.

 

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’