Bitcoin Nieuws

Opgelet: Bitcoin Crasht en verliest $11k ondersteuning

De Bitcoin heeft vandaag te maken met een flinke koersval. De prijs is binnen enkele uren tijd gedaald tot een dieptepunt van $10.650. Wat is de oorzaak van de koersval en wat kunnen we verwachten?

Bitcoin koers daalt tot $10.650 – Bron: Tradingview

Bitcoin miners maken zich klaar om BTC te verkopen

Volgens de statistieken van CryptoQuant, hebben Bitcoin miners grote hoeveelheden BTC naar cryptocurrency-exchanges verplaatst.

“Miners hebben sinds gisteren ongewoon grote hoeveelheden BTC verplaatst. De minergroepen genaamd Poolin, Slush en HaoBTC hebben de bitcoins uit de mining-wallets gehaald en wat naar de exhanges gestuurd.”

Dezee gegevens kunnen een aanwijzing zijn voor de grote verkoopdruk die we op dit moment zien. Dit is op zijn beurt weer één van de aanleidingen van de koersval van vandaag.

Natuurlijk verkopen miners hun munten omdat ze rekeningen hebben om hun rekeningen te betalen. Die verkopen worden gemakkelijk door de markt geabsorbeerd, maar zodra ze hun munten in grote aantallen gaan dumpen, zal de BTC prijs ineenzakken.


De dollar vecht terug

Naast de verkoopdruk die miners veroorzaken speelt er nog een belangrijke factor die de druk op de BTC verhoogt. De dollar is namelijk aan het herstellen wat ervoor zorgt dat er minder vraag is naar safe-haven assets zoals de bitcoin en goud.

Dit is duidelijk terug te zien aan de sterke omgekeerde correlatie tussen Bitcoin en de USD-valuta-index.


Wat kunnen we verwachten?

Op de dagelijkse grafiek zien we dat Bitcoin de belangrijke ondersteuning van $11.000 heeft verloren. Dit was een belangrijke ondersteuningszone die sinds begin augustus stand heeft gehouden. Het is dus een zeer bearish teken dat de BTC prijs door dit niveau heen is gezakt.

Het verliezen van het ondersteuningsniveau heeft ervoor gezorgd dat de BTC koers kan dalen tot $10.300, waar de volgende ondersteuning zich bevindt.

Aan de andere kant zou het zeer positief zijn als BTC zich snel hersteld tot boven de $11.000. Vanuit hier zou de grootste cryptovaluta zijn bullish sentiment voort kunnen zetten.

 

Bitcoin nieuws

<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” title=”<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” width=”322″ height=”165″/>
        </figure>
      </a>
    </header>

    <article>
      <a href=

Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?

Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang, maar de impact op de koersen lijkt grotendeels voorbij.

Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten