Bitcoin ETF
Bitcoin

3e negatieve dag voor Bitcoin ETFs: uitstroom van $261 miljoen

De Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs gaan door een moeilijke periode. Over de afgelopen drie dagen verloren de ETFs voor 742 miljoen dollar aan Bitcoin. Het begon op 18 maart met 154,3 miljoen dollar, gevolgd door 326,2 miljoen dollar op 19 maart en gisteren kwam de derde achtereenvolgende uitstroom van 261,5 miljoen dollar.

Die uitstroom was met name het gevolg van de Grayscale ETF, die 386,6 miljoen dollar aan Bitcoin moest verkopen.

BlackRock houdt de eer hoog

Het lijkt erop dat “de boomers” een beetje zijn geschrokken van de volatiliteit van Bitcoin de afgelopen dagen en hun vinger even weghouden bij de koopknop. Alleen BlackRock zag nog een significante instroom van 49,3 miljoen dollar.

Die instroom was helaas niet voldoende om de enorme uitstroom bij Grayscale te compenseren. Fidelity zag een instroom van 12,9 miljoen dollar.

Wat opvallend is aan deze negatieve dag voor de Spot Bitcoin ETFs, is dat de Bitcoin koers zelf een aardige dag kende. Zijn het dan nu ineens andere investeerders die ervoor zorgen dat Bitcoin goed presteert?

We zijn er nog zeker niet helemaal bovenop, maar de Bitcoin koers is over de afgelopen 24 uur met bijna 10 procent gestegen. Ook Ethereum doet het meer dan goed met een stijging van 12,98 procent. Nu wordt het interessant om te zien hoe de Spot Bitcoin ETFs de laatste twee dagen van de week zullen presteren.

Geen reden tot zorgen?

Op dit moment is er nog geen reden om ons grote zorgen te maken over de Bitcoin koers. Het is tijdens een bullmarkt redelijk normaal voor Bitcoin om te klimmen met stevige correcties. Zie bijvoorbeeld de bullmarkt van 2017, die werd gekenmerkt door 6 dalingen van rond de 30 procent.

Een daling van 30 procent zou ons vanaf het niveau van 73.000 dollar tot ongeveer 51.000 tot 52.000 dollar brengen. Wat dat betreft zijn de dalingen die we tot nu toe gezien hebben nog niet zo extreem.

Al waren de stijgingen in de 2016-2017 bullmarkt ook iets extremer dan wat we tot nu toe zagen. Dat is niet zo vreemd, gezien het feit dat Bitcoin destijds een mini-asset was.

Maar de moraal van het verhaal is dat stevige correcties nu eenmaal onderdeel zijn van een bullmarkt. Geen enkele asset kan in één rechte lijn omhoog bewegen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?