Crypto analist
Altcoin

4 verborgen parels: Crypto projecten die inzetten op de opkomende AI-trend

Kunstmatige intelligentie (AI) en cryptocurrency vertegenwoordigen twee van de meest veelbelovende trends in de huidige technologie- en investeringswereld. Projecten die deze twee baanbrekende gebieden combineren, trekken terecht veel aandacht en verwachtingen.

In dit artikel werpen we een blik op enkele van deze fascinerende projecten die beide niches verkennen en potentieel hebben om enorm in waarde te stijgen.

The Graph (GRT)

The Graph (GRT) is een open-source, gedecentraliseerd protocol, essentieel voor het indexeren en opvragen van gegevens van blockchains. Dit is bijzonder relevant voor AI en machine learning (ML), die afhankelijk zijn van toegang tot grote hoeveelheden data. The Graph faciliteert de organisatie en beschikbaarstelling van blockchain-gerelateerde gegevens in een gestructureerde en toegankelijke vorm, waardoor het vaak wordt beschouwd als de ‘Google’ voor blockchain data. Het decentrale karakter garandeert dat de verzamelde gegevens niet door één enkele entiteit worden beheerst, wat leidt tot verhoogde transparantie en weerstand tegen censuur.

The Graph ondersteunt diverse blockchains, waardoor het een sleutelspeler is binnen het ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Het vindt toepassing in een breed scala aan gebieden, waaronder gedecentraliseerde finance (DeFi) protocollen.

Sinds oktober 2023 heeft het project een aanzienlijke groei doorgemaakt, met een stijging van bijna 160% tot een lokale piek van $0,217. Ondanks deze groei handelt de digitale munt momenteel nog altijd 94% lager dan zijn all-time high van $2,84, bereikt in februari 2021.

Internet Computer (ICP)

Internet Computer (ICP) is een baanbrekend blockchainnetwerk ontwikkeld door de DFINITY Foundation. Het streeft ernaar de functionaliteiten van het internet te verbreden door een gedecentraliseerd platform te bieden waar ontwikkelaars rechtstreeks op de blockchain software en applicaties kunnen bouwen en draaien. Hoewel het niet primair als AI-platform is ontworpen, sluit het goed aan bij de AI-trend. AI-systemen hebben immers behoefte aan grote hoeveelheden data en rekenkracht. Internet Computer voorziet in een gedecentraliseerde infrastructuur die zowel voor de opslag van data als voor AI-applicaties kan worden ingezet.

Wat de koers betreft, heeft ICP zich hersteld van een dieptepunt met een waarde van $3 in oktober 2023, waarbij het een indrukwekkende stijging van bijna 380% liet zien. Er lijkt nog veel opwaarts potentieel te zijn, aangezien de digitale munt momenteel nog steeds meer dan 98% onder zijn all-time high handelt.

Render (RNDR)

Render (RNDR) is een gedecentraliseerd netwerk dat de industrie van grafische rendering revolutioneert door gebruik te maken van blockchain technologie en gedistribueerde computing. Dit netwerk is specifiek ontworpen om de uitdagingen aan te gaan die voortkomen uit de groeiende vraag naar hoogwaardige grafische rendering. Deze vraag is vooral prominent in sectoren zoals virtual reality, augmented reality en 3D-animatie. Render is ook uiterst nuttig voor AI-toepassingen, zoals deep learning modellen die neurale netwerken gebruiken, en biedt ondersteuning voor het genereren van complexe grafische visualisaties.

Wat betreft de financiële prestaties, heeft de RNDR-token zich sterk ontwikkeld. Vanaf zijn dieptepunt in september heeft het een significante groei van bijna 300% doorgemaakt. Opmerkelijk is dat, ondanks dat de cryptomarkt zich momenteel niet in een bullmarkt bevindt, de digitale munt slechts 57% onder zijn all-time high handelt, een piek die het project in november 2021 bereikte.

Fetch.AI (FET)

Fetch.AI (FET) is een vooruitstrevend project dat zich inzet voor de ontwikkeling van een gedecentraliseerde digitale economie. Het project integreert kunstmatige intelligentie en machine learning met blockchain technologie om een ‘economisch internet’ te vormen. Binnen dit netwerk opereren digitale entiteiten, bekend als Autonomous Economic Agents (AEAs), die zelfstandig en proactief handelen en transacties kunnen uitvoeren namens hun eigenaren.

Fetch.AI laat een indrukwekkende groei zien. Sinds oktober heeft het project een stijging van bijna 300% ervaren. Deze stijging plaatst de munt in een sterke positie ten opzichte van zijn all-time high. In september 2021 bereikte de FET-token een piekwaarde van $1,17. Op het moment van schrijven handelt FET op ongeveer $0,63, wat slechts zo’n 45% lager is dan zijn historische hoogtepunt, een teken van een robuuste marktwaardering en het groeiende vertrouwen van investeerders in het project.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Internet Computer of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins