Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

$5.64 miljard geliquideerd binnen 24 uur na daling Bitcoin-prijs

Er zijn maar liefst $5.64 miljard aan futuresposities geliquideerd in de afgelopen 24 uur, toen de prijs van Bitcoin met ruim 20% daalde naar een dieptepunt van circa $45.000.


Bitcoin-prijs keldert

De Bitcoin (BTC) prijs kelderde de afgelopen 24 uur met meer dan 20% toen de futuresmarkt massale liquidaties zag. Liquidaties vinden plaats wanneer leveraged futures-posities tot een bepaald niveau dalen. Een positie met 10x leverage zou bijvoorbeeld worden geliquideerd of waardeloos worden als de prijs van BTC met 5% daalt.


Wat veroorzaakte de massale liquidaties van Bitcoin?

Als de Bitcoin-futuresmarkt overbelast en overvol is, kan een kleine prijsbeweging massale liquidaties veroorzaken. Volgens analisten van Santiment, een data-analysebedrijf, was één adres verantwoordelijk voor de op een na grootste Bitcoin-transactie van het jaar.

Vlak voor de daling werden meer dan 2.700 BTC overgemaakt. Dit is meer is dan de instroom van 2.000 BTC vóór de crash van maart 2020, toen Bitcoin onder de $4.000 zakte. De analisten zeiden hierover het volgende:

“Zoals we gisteren opmerkten, was er een 11x piek in de beursinstroom die de prijscorrectie van #Bitcoin op gang bracht van zijn $58,3K #ATH. Verdere dataverzameling onthulde dat een adres verantwoordelijk was voor de op een na grootste $BTC-transactie van het jaar, een import van tokens naar de wallet voor een snelle sell-off. Ditzelfde adres importeerde afgelopen maart ook 2.000 $BTC, net toen de Black Thursday-correctie plaatsvond. In totaal heeft het 73 transacties uitgevoerd binnen één jaar, en een totaal van 91.935 $BTC geïmporteerd, waarbij alle tokens binnen enkele minuten na aankoop werden verplaatst.”

Totale liquidaties van cryptocurrency futures. Bron: Bybt

Een gecoördineerde shake-out

Het is mogelijk dat een grote sell-off op de spotmarkt ertoe heeft geleid dat de futuresmarkt een intense verkoopdruk heeft ervaren doordat veel longposities worden geliquideerd. Toen Bitcoin aanvankelijk begon te corrigeren op 22 februari, schommelde het financieringspercentage voor futures van de cryptocurrency rond de 0,15%, zelfs toen het bleef dalen.

Deze trend liet twee dingen zien. Namelijk, kopers met een overleverage kochten elke dip en de markt bleef oververhit, zelfs met de terugval. Als gevolg hiervan werden nieuwe kopers tijdens de neerwaartse trend op korte termijn continu geliquideerd. Dit bracht op zijn beurt weer een cyclus van liquidaties op gang.

Een pseudonieme trader die bekend staat als “Byzantine General” beschreef het echter als een “gecoördineerde shake-out”. Ook zei hij dat het een gezonde trend is.

Bitcoin-prijsgrafiek met orderboeksuite. Bron: Byzantijnse generaal

Als Bitcoin door zogenaamd “black swan”-nieuws of een andere afwijking daalt, zou dat zorgwekkend zijn. Maar de trader wees op de aanwezigheid van relatief grote kooporders om aan te tonen dat kopers wachten om in te grijpen om de dip te kopen. Hij zei:

“Ik ben blij dat ik tekenen zie dat dit een gecoördineerde shake-out is, want dat impliceert dat BTC nog steeds bullish is en dat grote spelers gewoon willen dat hun biedingen worden vervuld. Als het niet met voorbedachte rade was, zou het veel enger zijn.”

Op de korte termijn is het van cruciaal belang dat Bitcoin het ondersteuningsgebied van $ 45.000 verdedigt. Dit zou ervoor zorgen dat de korte-termijncyclus binnen de “bear zone” komt. Daaronder neemt de kans op een diepere en langdurige correctie snel toe.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet
Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten