Newsbit

Bitcoin, btc

5 Redenen om Bicoin deze week in de gaten te houden

Bitcoin, btc

De wankelende aandelen- en oliemarkt staan in schril contrast met de bloeiende goud en Bitcoin markt. Ondanks dat BTC nog een grote stap moet maken tot het in de mainstream wordt geaccepteerd, lijkt het de goede kant op te gaan.

Bitcoin gaat vandaag de derde week van zijn nieuwe halveringscyclus in. Bitcoin is slechts $550 verwijderd van de $10.000 grens, maar wat kan deze week de prijs nou echt beïnvloeden?


Een enorm contrast

De traditionele aandelen markten kennen deze week een lastige start. De protsten in de Verenigde Staten zijn zeker niet positief voor de koersen en ook de handelsoorlog tussen Amerika en China zorgt voor veel onrust.

Als gevolg van deze onzekerheid trekken steeds meer beleggers naar safe haven assets toe. De goud koers is sinds 27 mei flink gestegen. Hiermee komt de prijs zelfs in de buurt van zijn hoogtepunten in 2011.

De olieprijs blijft daarentegen dalen. Hier kunnen crypto miners van profiteren, vertelt Andreas Antonopoulos.

Bitcoin heeft zich de afgelopen weken steeds meer losgekoppeld van de traditionele aandelenmarkt. Daarnaast blijft BTC het potentieel houden om het nieuwe digitale goud te worden. Gegevens tonen momenteel aan dat Bitcoin alleen al in het tweede kwartaal een rendement van bijna 50% heeft opgeleverd.

Bitcoin winsten per kwartaal – Bron: Skew

Moeilijkheidsgraad past zich aan

Als alles blijft zoals het is, gaat Bitcoin binnen drie dagen nog steeds een flinke neerwaartse aanpassing aan de moeilijkheidsgraad zien.

Bitcoin heeft sinds de bodem van zijn bearmarkt in december 2018 nog nooit twee keer achter elkaar een neerwaartse aanpassing ondergaan. Dat is uniek en misschien ook wel een beetje zorgwekkend

In tegenstelling tot de moeilijkheidsgraad, kruipt de hash-rate deze week langzaam omhoog. Maandag wist het ongeveer 95 triljoen hashes per seconde te bereiken. De aanpassing moet deze opwaartse trend op korte termijn bevorderen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain


Bitcoin wordt steeds langer vastgehouden

De halvering van vorige maand heeft de inkomsten van miners met 50% verminderd. We zagen na de halving dan ook dat miners steeds meer Bitcoins verkochten. Zelfs meer BTC’s dan ze verdienden.

Die trend is de afgelopen tien dagen afgenomen en het aantal BTC’s dat de miners verkochten is dramatisch afgenomen.

Het aantal munten dat de miners verkopen valt samen met een toename in interesse van consumenten om Bitcoins een lange tijd vast te houden. Hodlers hebben meer Bitcoins dan ooit.

Bovendien is 60% van het aantal Bitcoins meer dan een jaar lang niet verplaatst. Dit terwijl de koers uitermate volatiel is.


Geen futures gap om de prijs te drukken

Naast de eerder genoemde factoren blijven ook de CME Bitcoin-futures belangrijk om naar te kijken. De futures lijken te openen op ongeveer het zelfde niveau als afgelopen vrijdag.

Deze kleine gap in de markt biedt een kleine kans op een plotselinge neerwaartse beweging te vullen.

De Bitcoin prijs heeft de neiging de gaps in futures te compenseren. De afgelopen twee weken waren geen uitzondering, met grote en kleine gaps die binnen enkele dagen na opening werden opgevuld.


De opwinding van de stock-to-flow begint opnieuw

Met een prijs van $9.500 gedraagt Bitcoin zich precies zoals voorspeld volgens de maker van het historisch zeer nauwkeurige stock-to-flow model.

1 juni produceerde een cruciale “rode stip” op het model, wat eerder het begin betekende van een bullish fase.

Om de voorraad te laten stromen, verhoogt elke bullish fase de prijs met een orde van magnitude. Deze keer zouden hoogtepunten in 2024 $576.000 of meer kunnen bereiken.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top