bull markt
Bitcoin

50-daagse koersgemiddelde van Bitcoin cruciaal voor bullrun

Bitcoin staat een beetje onder druk nadat de markt voor tech-aandelen zwakte begint te vertonen en de rente op Amerikaanse staatsobligaties stijgt. Die terugval maakt dat analisten zich focussen op een belangrijk bewegend gemiddelde voor Bitcoin, namelijk het 50-daagse bewegende gemiddelde. Sommige analisten beweren zelfs dat die lijn cruciaal is voor het succes van Bitcoin.

Belangrijke test

Met de dalingen van de afgelopen dagen is Bitcoin inmiddels aangekomen bij het 50-daagse bewegende gemiddelde. Volgens Alex Kuptsikevich, een doorgewinterde analist van FxPro, zou het verliezen van deze trendlijn een pijnlijke ontwikkeling betekenen voor de bulls.

“Het groei-momentum van de afgelopen weken is uitgewist en momenteel wordt de kracht van de opwaartse trend getest in de vorm van het 50-daagse bewegende gemiddelde. Een breuk onder deze lijn betekent dat de markt twijfels zal krijgen over de kracht van de bullrun”, aldus Kuptsikevich.

Als het de bears lukt om deze lijn te doorbreken, dan ligt de volgende steun voor Bitcoin op de koers van 25.200 dollar. Dat is de koers waar Bitcoin in augustus 2022 en februari 2023 moeite mee had (zie weekgrafiek, rechts).

Nieuwe dalingen op komst?

Katie Stocktok, de oprichter en managing partner van Fairlead Strategies, constateert ook dat de bulls op dit moment moeite hebben om het kasteel te bewaken. De steun rondom het 50-daagse bewegende gemiddelde lijkt met de dag zwakker te worden.

“Bitcoin test het 50-daagse bewegende gemiddelde, een niveau waarop de markt waarschijnlijk even pauzeert voordat Bitcoin mogelijk richting een lager steunpunt zakt (~25.500 dollar)”, aldus Stockton in een publicatie voor haar klanten op maandag.

Dat gezegd hebbende kan het sentiment ook snel weer omslaan als blijkt dat de bulls er toch in slagen om het 50-daagse bewegende gemiddelde te verdedigen. Wij zijn natuurlijk voor dit scenario, maar helaas is het lastig om de Bitcoin koers op de korte termijn te voorspellen.

Voor nu lijkt de markt vooral te wachten op de Federal Reserve, die volgende week woensdag weer een nieuw rentebesluit nemen. Voor nu ligt de verwachting op een nieuwe renteverhoging van 0,25 procent naar de range van 5,00 – 5,25 procent.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen